Suomalaiset paljastavat: Nämä ovat pahimmat kampaajien tekemät mokat!

Kun antaa hiuksensa jonkun toisen käsittelyyn, on vain väistämätöntä, että joskus tukalle tapahtuu jotain odottamatonta. AVAn kysely paljastaa, miten kampaajat ovat mokailleet.

Aina kampaajan ja asiakkaan näkemykset eivät kohtaa. Asiakas saattaa astua kampaamoon mielessään upea, uusi tukka, mutta poistua liikkeestä itkuisin silmin. AVAn kysely paljastaa, että epäonnistunut leikkaus on yleisin moka, johon kampaajat sortuvat. 66 prosenttia kyselyyn vastanneista kertookin, että pieleen mennyt saksien käsittely on jäänyt eniten harmittamaan.

Joskus kampaajan näkemys uudesta hiusväristä on täysin erilainen kuin asiakkaan ajattelema värimaailma. 16 prosenttia vastanneista kertookin kampaajansa mokailleen nimenomaan värin kanssa.

18 prosenttia suomalaisista sanoo kampaajansa mokailleen muilla tavoin, kuten pilaamalla permanentin ja sohimalla haavoja asiakkaalleen.

Asiakkaan kauhu: Saksikäsi-Elli

Kaksi kolmasosaa AVAn kyselyyn vastanneista on joutunut poistumaan vihaisena kampaamosta, kun kampaaja on heilutellut saksiaan erittäin epäonnistunein lopputuloksin. Joskus asiakkaan kohtalona on vain nuolla haavojaan kotosalla ja parannella kampaustaan itse.

"Nuorena tyttönä, kun ensimmäisiä kertoja kävin kampaajalla (isosiskoni pakottamana) minulla oli pitkä tukka jota piti vain tasoittaa latvoista. Kampaaja halusi leikkiä todellakin hiustaiteilijaa ja leikkasi takaa tukan 10 cm lyhyemmäksi kuin sivuilta. Hän ilmeisesti kuvitteli, että pidän niitä tupsuja aina edessä. Se oli järkyttävän näköistä. Siinä loppui kampaamolla käynti vuosiksi ja kun taas uskaltauduin semmoiselle, vannotin varmaan sata kertaa, ettei moisia kokeiluja tehdä ainakaan ilman lupaa. "

"Hiuksissani oli permanentti, joka oli jo hieman ylikasvanut. Pyysin kampaajaa kerrostamaan ja keventämään hieman hiuksiani, koska hiukseni ovat todella paksut. Lopputulos oli erittäin ohut ja kevyt leijaileva hattarapallo. Itku pääsi kotona. Seuraavat kaksi kuukautta jouduin pitämään poninhäntää, joka sekin oli ohut kuin hiiren häntä... "

"Perinteinen leikattiin liikaa pois, pitkät hiukset olkapäämittaan; mitä en siis halunnut. "Mutta tämä käy sinulle paremmin.." Joo, niinpä varmaan, kyse oli kuitenkin siitä, miten minä hiukseni olisin halunnut, eikä siitä, minkä kampaaja ajatteli käyvän minulle paremmin."

"Entinen kampaajani Lahdessa leikkasi pitkät hiukseni takaa aivan epäsymmetrisesti. Taisi toinen puoli olla 3–4 cm toista puolta pidempi. Olin viimeinen asiakas ennen hänen kesälomalle lähtöä, joten en päässyt korjauttamaan mokaa. Tuttavani sitten tasasi hiukseni tasamittaisiksi. Samainen kampaaja vielä toisella kerralla sai vaalennusraitoja laittaessaan minulle isot vaaleat pallokuviot hiustyveen. Joudoin sitten itse vaalentamaan koko hiukseni tämän mokan takia. Pahinta on, ettei kaikkia virheitä näe kunnolla ennenkuin kotona, kun alkaa tutkimaan lopputulosta tarkemmin. En mennyt kyseiselle kampaajalle noiden tapausten jälkeen. Nykyisin värjään hiukseni aina itse ja hiuslatvojen tasaamisen hoitaa avomieheni. Ja tulos on hyvä!"

"Olin kasvattanut hiuksiani jo vuoden ja aloin olemaan jo lähellä tavoitettani. Hiukseni olivat kuitenkin menneet kasvatuksen jäljiltä huonoon kuntoon ja päätin käydä kampaajalla leikkauttamassa huonot latvat pois. Kampaajan mielestä huonot latvat sattuivatkin käsittämään yli puolet hiukseni pituudesta... Maksoin kuitenkin kitisemättä laskun ja aloin parkumaan menetystä vasta kotona."

"Kävimme äitini kanssa samalla kampaajalla. Meillä molemmilla oli tuolloin lyhyet hiukset, minulla kuitenkin pidemmät. Menin istumaan tuolille ja kampaaja kysyi normaalisti "leikataanko malliin?" johon vastasin myöntävästi. Kun kampaaja oli saksinut hiukseni ns. malliin huomasin järkytyksekseni, että minulla oli äitini hiusmalli, n. puoli senttiä pitkät hiukset jotka olivat ympäriinsä aivan pystyssä! Vielä tänäkään päivänä en ymmärrä miten kampaaja sekoitti meidät, sillä olin tuolloin itse 12-vuotias."

"Olin kasvattanut hiuksiani vanhojen tanssi -kampaukseen jo noin vuoden verran ja päätin mennä kampaajalle leikkauttamaan huonot latvat pois sanoin että hiukan reilumminkin saan ottaa max.5 cm kuitenkin, niin että hiukset saa hyvin ponnarille. Kesken leikkauksen alan ihmetellä kampaajan toimia ja siinä puolittainen polkkatukka päässä istuessa ei paljon ollut enää tehtävissä. Itkua melkein väännettiin, onneksi on nopeasti kasvavat hiukset. Täyttä hintaa en kyllä maksanut! ja uudelleen en samaan kampaamoon ole uskaltautunut. "

Oranssia vai kuparia – värillä on väliä

Myös väärä hiusväri voi kirvoittaa kyyneleitä. 16 prosenttia kyselyyn vastanneista on joutunut kauhistelemaan vääränväristä tukkaansa kampaajan peilistä. Tuloksena on luonnollisesti tyytymätön asiakas, joka ei toiste astu samaan kampaamoon.

"Hiuksista piti tulla tumman liilat, mutta niistä tulikin mustat! Kampaaja meni vaihtoon tämän jälkeen!"

"Pyysin kampaajalta juurikasvuni väristä, hyvin vaaleanruskeaa väriä. Lopulta lähdin kotiin tummanruskeissa, kuparinsävyisissä hiuksissa. "

"Piti tulla ohuita kuparinvärisiä aurinkoraitoja, lopputuloksena sekä porkkananvärisiä että mallisia paksuja raitoja."

"Halusin, että hiukseni värjättäisiin tummanruskeiksi, mutta lähdin kampaajalta hiukset pikimustina. Oli kesän pahimmat helteet ja kuljin ekat päivät värjäyksestä huivi päässä. Tapahtui kesällä 2010 ja sen koommin en ole hiuksiani värjännyt... "

"Olisin halunnut kahvinruskeaan tukkaani mustia / violetteja raitoja. Parturikampaaja sanoi, etteivät sen väriset raidat näy hiuksistani - ja laittoi ne täyteen ORANSSEJA raitoja. Päivänvalossa kasvoni näyttivät ihan harmaankeltaisilta. Usea kysyi, olenko sairas/ huonovointinen. Kyllä harmitti. En mennyt valittamaan vaan ostin tummanruskean väripaketin S-marketista ja värjäsin itse raidat piiloon. Moni muukin kauneusalan ammattilainen on tyrkyttänyt minulle oranssia... (Olen 80-prosenttisesti ns. talvityyppi, eikä ko. väri todellakaan sovi minulle!) "

"Olin kampaajalla värjäämässä hiuksiani. Valitsin korkealaatuisen paikan, jotta saisin mahdollisimman hyvän värin. Hiukseni värjättiin kahteen kertaan ja lopputulos oli keltainen, jossa oli oransseja raitoja, vaikka olin pyytänyt mahdollisimman luonnollista vaaleanruskeaa. Hinnaksi tuli mukavat 200 euroa enkä saanut korvausta, vaikken ollut tyytyväinen. En varmasti mene toista kertaa samaan parturiin!"

Pelottavia permanentteja ja karmeita kasaritukkia

Vastanneista 18 prosenttia kertoi kampaajansa tehneen jonkin muun virheen kuin pelkästään väärän leikkauksen tai epäonnistuneen värivalinnan. Moni kampaaja epäonnistuu peruspermanenttia tehdessään.

"Kampaaja alkoi kysymättä ohentamaan hiuksiani ohennussaksilla, vaikken tätä ollut pyytänyt. Ei myöskään meinannut lopettaa, vaikka sanoin, etten halua tukkaani ohennettavan. Käytännössä myös haukkui edellisen kampaajan sanomalla, että nykyään hyvät kampaajat käyttävät ohennussaksia aina. Vieläkin harmittaa, vaikka tapahtuneesta 4 kuukautta aikaa. "

"Permanentin yhteydessä on poltettu hiukset pilalle kaksi tai kolme kertaa. Opetus: ei koskaan enää permanenttia. Ja kerran tyvikohotuksesta tuli latvaharotus."

"Kampaajan suusta: "Vaan kyllä on epäonnistunut permanentti.." Ja kyseessä oli sentään luonnonkihara."

"Kertaalleen kampaajalle tuli äkkilähtö lasta hakemaan kesken leikkauksen, josta toinen kampaaja jatkoi. Tuloksena kaksi ihan eri tavoilla leikattua puolta päässä, siinä oli illalla siistiminen, mm. kolme senttiä korvan päällisiltä toiselta puolen pois. Toisella kerralla pyysin keventämään ohutta ja raskasta hiustani hieman takaa, tulosena kunnon kasaritukka kynityllä yläosalla ja niskaliimiksellä. Ei ollut itku kaukana. Yksi parturi leikkasi melkein kymmenen senttiä latvoista, kun piti vain tasata... Ihan hyviä syitä siihen, että leikkaan nykyisin hiukseni itse. "

"Kaikkein kamalimpia ovat föönaukset! Joka kerta hiukseni ovat kuin 60-vuotiaalla mummolla ja ikäni on 30. Sen oikean kampaajan etsintä jatkuu edelleen... "

"Olin kerran hiusmallina erään merkin tapahtumassa. Kampaaja sanoi tekevänsä minulle hyvin luonnollisen lookin, ei muuteta omaa väriäni juuri lainkaan, vain hieman raitoja. Myös leikkauksen piti olla vain vähän kerrostettua. Lopullinen tulos oli, että minulla oli neljäsosa päästä värjätty rumankeltaiseksi ja loput oranssiksi (ei lähelläkään omaa väriäni) ja leikkaus oli mitä järkyttävin. Ikinä en enää anna kenenkään vieraan ihmisen koskea hiuksiini."

"Menin kampaajalle tasoittamaan hiuksia. Sanoin, että korkeintaan pari senttiä. Luin lehteä ja yhtäkkiä lehdelle putoa yli 10 cm pitkä hiuspätkä. Kysyin kampaajalta, että mitä hän tekee. Hän ilmoitti kerrostavansa. Sanoin, että en minä sitä pyytänyt. Hänen mukaansa näytti paremmalta. Pyysin lopettamaan kerrostuksen, mutta edelleen selkään asti ulottuvassa pitkässä tukassani on näkyvillä tämän kerrostuksen jäljet. En ole koskaan pitänyt kerrostamisesta, vaan haluan, että hiukseni ovat tasaisen pitkät, kauniit ja paksut. Kyseiselle kampaajalle en enää mennyt. "

"Melkein 20 vuotta sitten otin kampaajalla permanentin suht pitkiin hiuksiin. Kampaaja unohti laittaa ainetta koko pituudelle, joten tuloksena kiharat hiukset, mutta 5 cm hiuslatvoista piikkisuoraa. Eikä hänellä ollut aikaa leikata latvoja pois, vaan sain vasta parin viikon päähän leikkausajan. Nyt naurattaa, mutta silloin teini-ikäisenä ei naurattanut."

"Pitkäaikainen (nykyään entinen) kampaajani, jolla ammattikokemusta noin 40 vuotta, ehdotti pitkiin, osin vaalennettuihin hiuksiin käsittelyä, joka antaisi tukea.Oma hiukseni on sangen hento ja laittaminen työlästä, joten olin innoissani.Kyselin toki, että kestääkö käsitelty hiukseni toimenpiteen.Toki toki, ei mitään hätää, hän vakuutteli. No, käsittelyn jälkeen kuontalo oli upea, mutta seuraavana päivänä kammatessani hiusta alkoi hiukset rapisemaan päästä. Lopputuotoksena järkyttävä kampaus, jossa oli sänkilyhyttä ja pidempää hiusta sekaisin.Päälaelta lähes kalju, alahiukset pidemmät. Ehdotus: leikataan ihan lyhyeksi – en kyllä suostunu moiseen. Nyt olen 3 vuotta ponnarikampauksella kasvattanut hiuksiani samaan kuosiin, missä olin ennen "onnettomuutta". Kampaaja on vaihtunut."

"Korvasta iso pala pois, eikä uskonut ennen kuin koko olkapää verellä! "

"No, permanenttia ei kannata alkaa tehdä, jos ei osaa...Minun hiukseni olivat melko kamalaa katsottavaa sen taannoisen permanentin jälkeen. "

Kyselyyn vastasi 355 suomalaista.


LUE MYÖS:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja