Suomalaiset kesän muodista: "Itsevarmuus on tärkein asuste"

Tänä kesänä muoti on melko paljastavaa, kun mikroshortsien ja minihameiden rinnalla myös erilaiset napapaidat ovat erityisen trendikkäitä. Miten suomalaiset suhtautuvat kesän paljastavaan muotiin?

AVAlaiset kertoivat kyselyssä avoimesti, millaisia tunteita kesän paljastava muoti heissä herättää. Selvisi, että mielipiteet jakautuivat jokseenkin tasaisesti – sekä paljastavan muodin puolesta että sitä vastaan.

"Ollaanhan rannallakin pelkissä bikineissä"

Kyselyyn vastanneista 58 prosenttia oli sitä mieltä, ettei tämän kesän muoti ole liian paljastavaa. Useat vastaavat toivoivat kuitenkin, että omien vaatteiden oikeaan kokoon kiinnitettäisiin jatkossa enemmän huomiota.

"Itse mietin kuumana päivänä ennen kaikkea mukavuutta, enkä niinkään mitä muut ajattelevat."

"Kesällä mikään ei ole liian pientä."

"Muoti on aina ollut tunteita herättävää! Mielestäni kesällä kuuluukin pukeutua kevyemmin, toki mauttomuudellakin on rajansa. On upeaa nähdä naisia, jotka ymmärtävät oman tyylinsä ja huomioivat sen myös oman vartalonsa osalta. Kevyet ihanat kesämekot uhkeammallakin naisella ovat kauniit, napapaidat taas ovat nuorison pukeutumista, vanhemmalle naiselle ne eivät vain sovi. Kesällä saa olla paljastavaa. Jokaisen vain tulisi miettiä, kenelle se sopii?"

"Jos on kroppa mitä kelpaa esitellä, niin siitä vaan! Jos on pokkaa esitellä kroppaa, joka ei ole niin esittelykelpoinen niin siitä vaan! Itsevarmuus on tärkein asuste. Ilman sitä täydellisestikin istuva asukokonaisuus lässähtää. Ei siis mitään väliä paljon on päällä tai kuinka vähän. Tärkeintä on, että kantaa sen hyvin."

"Mielestäni hyvää ja treenattua kroppaa saa esitellä vaikkapa sitten napapaidassa. Ollaanhan rannallakin pelkissä bikineissä, niin mielestäni siinä ei ole mitään outoa, jos kaupungillakin haluaa käyttää kevyempää vaatetusta. Pullukat on vaan kateellisia!"

"Jokaisella pitää olla oikeus pukeutua juuri niin kuin itse haluaa, ilman kenenkään tuomitsemista tai eräässäkin kommentissa mainittua "huutelua". Vaatteet on vain vaatteet, ne kannattaa valita vain oman mielen mukaan, muista välittämättä. Poikkeuksena ainoastaan ravintolat, joissa olisi hyvä olla etiketin mukaisesti pukeutunut. Naisille, jotka eivät löydä kesävaatteita: tule pois teinikaupoista niin löytyy vaatteita! Oikean mallinen ja omaa persoonaa korostava kesämekko on täydellinen kesävaate! Kokeile vaikka kellohametta tai maksimekkoa, sopii kaikille!"

"Onko kesän muoti liian paljastavaa? No ei ole. Sen sijaan liian pienet vaatteet näyttävät lisääntyneet katukuvassa. Oli sitten lihava tai laiha. Liian pienet vaatteet eivät sovi kellekään! Naisilla varsinkin tuntuu olevan täysin väärä käsitys siitä, mikä heidän vaatekokonsa todellisuudessa on."

"Housut saa pistää jalkaan lähtiessään!"

Vastaajista 42 prosenttia pitää tämän kesän muotia sitä vastoin liian paljastavana. Kyselyyn vastanneista moni kauhisteli etenkin hurjan lyhyitä mikroshortseja.

"Kesällä kuuluu olla kevyempää ja paljastavampaa päällä, mutta mauttomuuksiin ei tarvitse kenenkään mennä. Housut saa pistää jalkaan lähtiessään. Jos shortsit ovat niin lyhyet, että ne näyttävät alushousuilta, on se jo mautonta. Rannalle voi mennä bikinit päällä ottamaan aurinkoa, mutta kaupungille saa kyllä laittaa vaatteet päälle."

"Vaikka kuinka olisi lämmintä kesällä, halua ruskettua jne. niin ei silti ole soveliasta pukeutua kuin olisi menossa tanssimaan häkkiin. Ne housut on tarkoitettu peittämään takapuoli, ei esittelemään sitä koko kansalle! On ikävää nähdä, kuinka muoti-ilmiöt siirtyvät yhä nuorempien käyttöön ja itse henkilökohtaisesti en halua katsella 11-vuotiaita tyttöjä vesirajahameissa, shortseissa tai läpinäkyvissä "topeissa", jotka käytännössä katsoen ovat rintaliivit!"

"Teinityttöjen käyttämät liian lyhyet sortsit ovat suorastaan härskit, ei kenenkään tulisi näyttää pakaroitaan kaupungilla."

"Kyllä se kaunis vartalo näyttää hyvältä sellaisissakin shortseissa, jossa ei pakarat vilku. En ainakaan itse todellakaan kaipaa jokaisen ohikulkevan ukon kuolaavia katseita, siitä tulee lähinnä epämukava olo."

"Läpinäkyvät materiaalit yläosissa, josta näkyy rintsikat läpi. Näyttäkööt niitä rintaliivejä muualla kuin katukuvassa, ällöttävää kun ei osata peittää alusvaatteita julkisilla paikoilla. Yhdyn edellisten kirjoittajien kommentteihin, shortsit ja hameet ovat tosiaankin liian lyhyitä. Sellaiset ei sovi kun barbie-nukeille, tukeva ihminen tai 10-vuotias tenava näyttää minishortseissa siltä, ettei olisi katsonut peiliin lähtiessään. Napapaidat sopivat vain harvoille, nekin harvat kantaa napapaidat hyvin. Liian paljastavat vaatteet eivät tee kenestäkään coolia."

"Vääränlainen vaate väärän ihmisen päällä voi joskus olla liian paljastava. Katso peiliin käykö vaate juuri sinulle!"

"On kyllä kieltämättä tyylitöntä ahtaa leveä takamus ja reidet minishortseihin. Eikö sovituskopeissa ole enää peilejä? Itse noudatan sääntöä, lyhyt hame, löysähkö peittävä paita. Niukka yläosa, pitkä hame tai leveälahkeiset housut. Liian niukka vaatetus antaa vastakkaiselle sukupuolelle helpon kuvan. Ainakin minä haluan tuntea itseni arvokkaaksi."

Kyselyyn vastasi 325 AVAlaista.


Lisää tämän hetken muodista Muotitietoinen-sarjassa:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat