Suomalaiset kertovat: Näin monta yritystä vaati löytää rinnalle Se Oikea!

AVA kysyi lukijoiltaan, montako seurusteluyritystä on vaatinut löytää rinnalleen Se Oikea elämänkumppani ja kuinka monella on vielä haku päällä.

Jotkut löytävät elämänsä ihanimman kumppanin ensimmäisellä seurustelukerralla, toiset saattavat seurustella useammankin kerran, ennen kuin sopiva osuu kohdalle. AVAlaiset kertoivat, montako yritystä on vaatinut löytää Se Oikea. Kyselyyn tuli yli 900 vastausta. Vastaajista suurin osa, 41 prosenttia, kertoi vielä etsivänsä Sitä Oikeaa. 30 prosenttia kertoi tärpänneen 1-3 yrityksen jälkeen. Sopivan elämänkumppanin löytäminen on vaatinut 3-5 yritystä 12 prosentilta vastaajista. Seitsemän prosenttia kertoi yrityksiä olleen 5-10. Kymmenen prosenttia ehti kokeilla yli 10 kertaa vakavaa tapailua tai seurustelua, ennen kuin nykyinen elämänkumppani löytyi. Monet kuitenkin kyseenalaistivat käsitteen yhdestä ainoasta ”oikeasta” kumppanista. Sopivia elämänkumppaneita kulloiseenkin elämänvaiheeseen saattaa olla useita!

Kolmas kerta toden sanoo

Vastaajista 30 prosenttia kertoi nykyisen elämänkumppanin löytyneen 1-3 yrityksen jälkeen.

"Tällä hetkellä ainakin tuntuu siltä että toisella kerralla osui oikea kohdalle. Se, onko koko elämän ajaksi ajateltu vain yksi "oikea" vai onko eri elämäntilanteissa mahdollista löytää myös muita "oikeita", onkin sitten ihan toinen juttu. En ehkä uskalla uskoa siihen, että tulen olemaan saman miehen kanssa koko elämäni. Jos niin käy niin hyvä, mutta on maailmassa varmaan joku muukin joka tuntuu oikealta, ei ehkä nyt, mutta joskus."

"Tarkemmin ajatellen en ole varma, uskonko "siihen oikeaan". Näköjään kuitenkin kolmas parisuhde on kestänyt pisimpään ja sen eteen on kumpikin tehnyt paljon töitä. Haluamme olla tässä, vaikka emme ole täydellisiä. Kuuntelemme toisiamme ja meille on tärkeää, että toinen saa olla oma itsensä ja toteuttaa itseään. Hyväksymme toistemme puutteet ja ainakin minä koen lohdullisena sen, että toinen ei ole liian täydellinen. Varomme riidoissakaan loukkaamasta toista, koska toinen on tärkeä."

"Löysin Herra Oikean hyvin nuorena. Hän päätti vuosikymmenen jälkeen lähteä etsimään itseään muualta, mutta hän tulee aina olemaan Herra Oikeani… Tosin toivoa on, ettei hän jäisi ainoaksi!"

"Elin pitkään sinkkuna, en tahtonut seurustella, ennen kun tapaan miehen jonka kanssa tahdon viettää loppuelämäni. Toimi minulla, sillä tiesin heti kun oikea tuli vastaan."

"Ensimmäinen parisuhde kesti viitisen vuotta, kihloihin asti edettiin. Sitten tulin jätetyksi. Toinen parisuhde kesti 13 vuotta, josta seitsemän naimisissa ja kaksi lasta. Avioliitto oli vaikea ja ero monen vuoden harkinnan tulos ja yhteinen päätös. Nyt erosta kulunut kohta kaksi vuotta. Viimeisimmän parisuhteen alkamisesta on pari kuukautta ja hyvältä vaikuttaa, paremmalta kuin koskaan aiemmin. Nyt uskon taas elokuvien suuriin rakkaustarinoihin ja siihen että sinulle voi olla olemassa Se Oikea. Mutta se on kohtalon käsissä missä vaiheessa elämääsi kohtaat hänet."

"Pidemmistä parisuhteista nyt on neljäs menossa – ja tuntuu todella huikealta ja Oikealta. Ensimmäinen pidempi parisuhde (kesti neljä vuotta) johti kihlaukseen, mutta se purkautui… toisella kerralla parisuhde kesti lähes kahdeksan vuotta ja siinä syntyi kaksi lasta. Kolmannella kerralla uskaltauduin naimisiin (mikä virhe!) ja se on kokeiltu kerran niin hyvin ettei toiste tarvitse. Sen neljän vuoden aikana syntyi myös kolmas lapseni. Nyt kolmen lapsen yksinhuoltaja ja seurustelen, vajaa vuosi mennyt ja tuntuu aivan erilaiselta kuin mikään muu aikaisemmin ikinä. Ja tämä löytyi yllättävän läheltä...hissukseen edetään. Ei lisää lapsia eikä avioliittoja, nyt vain nautitaan!"

"Itselläni pätee sanonta "Kolmas kerta toden sanoo!" Nyt olen onnellisempi kuin koskaan aiemmin elämässäni. Aiemmat vaikeudet ovat vahvistaneet."

"Parin kanssa piti vähän "heilastella", ennen kuin oikea tupsahti kyytiin. Näillä mennään."

"Katso, millaisia ihania ihmisiä kohtalo tuo elämääsi"

Nykyisen elämänkumppanin löytäminen on vaatinut 3-5 yritystä 12 prosentilta vastaajista. Seitsemän prosenttia kertoi yrityksiä olleen 5-10. Kymmenen prosenttia ehti kokeilla yli 10 kertaa vakavaa tapailua tai seurustelua, ennen kuin nykyinen elämänkumppani löytyi.

"Tähän ei kyllä mitään yksiselitteistä vastausta ole. Olen seurustellut vakavasti viisi kertaa. Ensimmäisen jätin, kun osoittautui niin mahdottomaksi tyypiksi ja toinen oli pyrkinyt väliin jo pitkän aikaa, ennen kuin uskaltauduin tekemään jättämispäätöksen. Erinäisistä meistä johtumattomista syistä päädyimme eri suuntiin ja seurustelin muutaman vuoden ajan vielä kolmen oikealta tuntuneen kanssa, kunnes tapasin uudelleen herra Toisen, ja tunteemme leiskahtivat välittömästi uuteen roihuun. En tiedä, onko "sitä oikeaa" olemassakaan, mutta jos on, niin kyllä se on tuo herra Toinen."

"On todella hienoa jos löytää sen oikean helposti, mutta mielestäni maailmalla on niin paljon tarjottavanaan, että jos ei jonkun kanssa tunne oloonsa hyväksi ei tuleen kannata jäädä makaamaan, vaan katsoa keitä muita ihania ihmisiä kohtalo tuo elämääsi. Tämä kaikki on kuitenkin hyvin henkilökohtaista."

Täytyy suudella montaa sammakkoa...

Vastaajista suurin osa, 41 prosenttia, kertoi vielä etsivänsä Sitä Oikeaa. Vastaajat tuntuivat olevan samaa mieltä siitä, että kehenkään ei tyydytä vain sen takia, että vierellä olisi joku. Montaa sammakkoa on suudeltava, ennen kuin löytyy se, joka muuttuu prinssiksi, lukijat muistuttavat.

"Jos nyt tulisi vastaan joku sellainen, joka oikeasti herättäisi kiinnostuksen tai jonkinlaisia välittämisen tunteita niin voisi tämä "sen oikean" etsiminen hiukan edetä... En halua kumminkaan kokeilla ihan kenen tahansa kanssa seurustelua siinä toivossa että joku päivä häntä rakastaisin, vaikka saattaisihan se onnistuakin ja helpommalla ehkä pääsisin."

"Olen yli-ikänen ja siltikin etsin sitä oikeaa vieläkin. Olen ollut 22 vuotta sinkkuna! Pian lähtee 23. vuosi käyntiin. En ole ranttu, mutta ei vaan ole löytynyt sitä ihanaa miestä joka halais, pussais ja olis kunnon mies, eikä mikää niin sanottu pentu."

"Vaikeaa on uuden löytäminen pitkä avioliiton ja eron jälkeen. Enpä tiedä olenko valikoivampi ja ajattelen nyt; kaikki tai ei mitään. Ei seurustelua seurustelun vuoksi. Odotan ja toivon, että vielä kerran kohdalleni tulee minulle se oikea mies ja meistä molemmista todella tuntuu siltä...toivo tosin katoaa aina välillä."

"Niin kuin vanha sananlasku pitää paikkansa: täytyy suudella montaa sammakkoa, niin joskus voi löytää sen sammakon joka muuttuu prinssiksi..."


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja