Mainos

Suomalaiset eivät peruneet perjantaina Nizzan-matkojaan

Finnair, Aurinkomatkat ja Tjäreborg eivät saaneet perjantaina matkaperuutuksia Ranskan Nizzaan. Yhtiöiden mukaan asiakkailta kuitenkin tuli kyselyjä peruutuksista terrori-iskun takia.

Finnairin mukaan matkustuspäivää Nizzaan voi siirtää tai lentokohteen voi vaihtaa johonkin muuhun Euroopan kohteeseen, jos lähtöpäivä on tänä viikonloppuna.

– Uuden matkustuspäivän täytyy olla 15. elokuuta mennessä. Muutoskuluja ei veloiteta, mutta jos matkakohde vaihtuu, lipun hinnan erotus jää asiakkaan maksettavaksi, sanoi Finnairin viestinnän asiantuntija Satu Haataja.

Finnair lentää Nizzaan kuudesti viikossa. Aurinkomatkojen peruutuksissa pätevät samat säännöt kuin Finnairilla, sillä matkat tehdään yhtiön reittilennoilla.

– Perjantaiaamuna Nizzaan lähti kahdeksan matkustajaa, ja paikan päällä oli yhdeksän. Peruutuksia ei ole tullut, kertoi Aurinkomatkojen viestintävastaava Anniina Metsola.

Tjäreborgilla on voimassa normaalit peruutus- ja muutoskulut.

Matkoja ei yleensä korvata terrori-iskun vuoksi

Vakuutusyhtiö If kertoi korvaavansa ennenaikaiset lennot Nizzasta Suomeen, jos matkailija haluaa poistua maasta terrori-iskun takia. Ifin korvausasiantuntijan Anne Koiviston mukaan ennenaikaiset lennot korvataan näillä näkymin tämän ja ensi viikon ajan. 

– Teimme aamulla poikkeusratkaisun, jonka mukaan maksamme ylimääräisen lennon kotiin, jos Nizzasta haluaa lähteä pois, Koivisto sanoi.

Vakuutusehtojen mukaan ennenaikainen lento korvataan yleensä esimerkiksi vakavan sairauden tai tapaturman takia. Aiemmin If on hyvittänyt ennenaikaisia paluulentoja esimerkiksi Istanbulin lentokenttäiskun ja marraskuisen Pariisin terrori-iskun takia.

LähiTapiola ja OP Vakuutus kertoivat noudattavansa vakuutusehtoja ja korvaavansa ennenaikaiset lennot vain, jos kyseessä on esimerkiksi vakava loukkaantuminen.

OP Vakuutuksen korvausjohtajan Minna Kiison mukaan yhtiö seuraa ulkoministeriön suosituksia.

– Jos ministeriön mukaan maassa on turvallista olla, niin syytä ennenaikaiseen paluuseen ei ole. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.