Suomalaiset avautuvat kumppaninsa haluttomuudesta: ”En tiedä, kauanko enää jaksan”

Kysyimme MTV Lifestyle -sivuston lukijoilta, ovatko he kärsineet kumppaninsa haluttomuudesta. Lue riipaisevat vastaukset!

Kun pariskunnan osapuolten seksihalut eivät kohtaa, voi molemmilla olla rankkaa. Kysyimme MTV Lifestylen lukijoilta, ovatko he joutuneet kärsimään kumppaninsa haluttomuudesta. Miltä torjutuksi tuleminen tuntuu?

Lue lukijoiden kertomukset!

"Petyn välillä kovastikin"

"Jatkuvasti. Pahimmillaan kuukausia, nyt on mennyt yli kaksi kuukautta ilman seksiä. Päätin, etten vonkaa, kun vaimo loukkasi minua sanomalla, että hän on pitkään vain ostanut kotirauhaa suostumalla seksiin, vaikka ei haluta. Se satutti." Loitsu (mies, 62)

"Itse olen erittäin viriili nuori mies, välillä jopa epäilen olevani seksiriippuvainen. Kumppanini ei ole läheskään aina sillä tuulella ja petyn välillä kovastikin, jos en "saa". Jälkeenpäin kärsin kuitenkin huonosta omatunnosta, kun olen painostanut ja suutahtanut, kun en ole saanut haluamaani. Joskus myös harrastaessamme seksiä, tuntuu että kumppani ei ole asiasta ollenkaan kiinnostunut. Kuitenkin silloin tällöin kun lopulta onnistaa, on menokin usein sen mukaista ja nautiskelemme molemmat toisistamme kaikin mahdollisin keinoin." 3kertaapäivässä (mies, 24)

"Exä oli haluton. Ero tuli." nyt tyytyväinen (mies, 52)

"Olen 30-vuotias ja minulla on ollut monia seurustelusuhteita. Alkuhuuman jälkeen olen aina alkanut kärsimään haluttomuudesta joka kestää jopa vuosia. Minulla oli ihana poikaystävä, jonka kanssa luulin olevani koko elämän, mutta haluttomuus koitui suhteen tuhoksi. Poikaystäväni sanoi, että jos ilman lapsiakaan seksiä ei ole kuin muutaman kerran vuodessa, lasten saannin jälkeen tuskin sitäkään. Hän myös koki tietyllä tapaa käyttävänsä minua hyväksi, jos annoin hänen panna minua hänen mielikseen.

Muutama vuosi eron jälkeen tapasin aivan ihanan miehen. Olemme olleet yhdessä 2,5 kk. Muutaman viikon seksiä oli paljon, nyt ehkä 2 kertaa viikossa. Kummallista kyllä, nyt olen itse se halukas osapuoli! Uudella miehelläni on lääkitys joka aiheuttaa haluttomuutta. Normaalisti 2 kertaa seksiä viikossa kuulostaisi minulle paljolta, koska olen pärjännyt hyvin kahdella kerralla vuodessa. Ehkä se kuitenkin on tämä alkuhuuma, mikä saa vielä himot jylläämään. Pari kertaa mieheni antoi minun panna häntä, vaikkei hänellä juurikaan itsellään haluttanut, mutta kyllähän se ihan hirveältä hyväksikäytöltä tuntuu!

Olen välillä ollut todella ahdistunut, kun nyt tajuan miltä entisestä/entisistä poikaystävistäni on tuntunut! Vaikka oma haluttomuuteni ei johtunut kumppaneistani, niin kyllähän tässä väistämättä tulee huono ja latistunut itsetunto ja miettii, mikä minussa on vikana, kun kumppani ei minua halua. Vuosia haluttomuudeta kärsineenä en ikimaailmassa olisi osannut kuvitella olevani tilanteessa, jossa itse olen halukkaampi osapuoli. Olen jopa monet kerrat miettinyt, voinko alkaa suhteeseen kenenkään kanssa, koska en halua seksiä ja partnerit haluavat aina." Ristiriitaisissa tunnelmissa (nainen, 29)

"Tämä on vain välivaihe"

"Mieheni on minua kuusi vuotta vanhempi. Alussa kun tapasimme, kummatkin olivat todella halukkaita. Harrastimme seksiä aina, kun siihen tuli sopiva tilaisuus ja halusimme kokeilla kaikkea uutta. Tätä ei kuitenkaan kestänyt kuin vajaa puoli vuotta, jonka jälkeen seksielämämme tyssäsi seinään. Kahdesti päivässä on muuttanut kahdeksi kerraksi kuukaudessa. Olen puhunut asiasta kumppanini kanssa, mutta hän vaan väittää, että tämä on vain välivaihe. Hän väittää, että häntä itseäänkin harmittaa haluttomuutensa, mutta ei tee asian eteen mitään. En tiedä, kauanko enää jaksan tätä. Sillä tulen jatkuvasti torjutuksi ja tuntuu, että silloin, kun saan houkuteltua kumppanini makkarin puolelle kaikki on hänelle pakkopullaa." torjuttu (nainen, 20)

"Olen kärsinyt kumppanini haluttomuudesta nyt puolitoista vuotta. Olemme olleet yhdessä kaksi vuotta. Tiedän, että ehkäisypillerit vaikuttavat häneen, mutta hän ei halua luopua niistä. Olen mies, haluan rakastella rakastamani naisen kanssa. Rakastan häntä. En usko, että olemme enää vuoden päästä yhdessä." - (mies, 28)

"Kyllä. Olen itse paljon seksuaalisempi ihminen ja haluaisin enemmän ja useammin. Joskus otan hyvin henkilökohtaisesti, ettei toinen halua, mutta olen oppinut, että ei se sitä tarkoita. Tarpeet ovat vain vähän erilaiset ja suhteissa on kausia, jolloin tehdään vähemmän. Miehelläni ainakin työreissut ym. vaikuttavat, sillä pitkät reissut ovat raskaita." Minttu (nainen, 30)

"Kärsin mieheni haluttomuudesta pitkään. Seitsemän vuotta sitä jaksoin. Jossain vaiheessa menin aina kyyneleet silmissä nukkumaan, koska en kestänyt sitä torjumista. Onneksi lopetimme liiton, olen ollut paljon onnellisempi nyt. Sinkkuna saa paljon enemmän seksiä kuin suhteessa!" Mirkku (nainen, 30)

"Mies saattaa jopa suuttua"

"En (ole kärsinyt) haluttomuudesta, mutta liian lyhyistä sessioista." Mimma (nainen, 45)

"Viimeiset kaksi vuotta... Mies saattaa jopa suuttua aloitteentekoyrityksistäni ja niinpä omin käsin onneen pääsee helpommin kuin miehen kanssa. Olemme molemmat hieman päälle 40-vuotiaita." Anni (nainen, 41)

"Kyllä kärsin jatkuvasti toisen haluttomuudesta, tosi vaikeeta, raskasta. Mulla kun on valtavat halut aina, ainakin kaksi kertaa viikossa olisi kiva kieriskellä lakanoissa. Hyvä jos yhden kerran tai jopa kaksi kertaa saa kuukaudessa! Tykkään seksistä tosi paljon, se on ihanaa. Mä olen yleensä se aloitteen tekijä, välillä onnistun siinä, välillä (useinkin) en. Ei tuokaan tapa ole oikein, että pitää yrittää kerjätä, ei se onnistu varsinkaan silloin. Tulee kurjempi olo kun joutuu torjutuksi. Mutta toisaalta onhan sitä jotain yritettävä. Käynyt joskus mielessä sellainenkin, että käyn muualla jos kotona ei saa..." enemmän seksiä (nainen, 36)

Lue myös:

    Uusimmat