Mainos

Suomalaiset arvostavat kotimaisia elintarvikkeita

Suomalaisille kuluttajille kotimainen leipä on miltei pyhä asia. Lähes 90 prosenttia heistä haluaa mieluiten syödä kotimaista ruokaleipää, ilmenee Finfood Hyvää Suomesta teettämästä tutkimuksesta.

Kotimaisia elintarvikkeita pidetään erityisesti terveyden kannalta turvallisina ja luotettavina. Noin 80 prosenttia kuluttajista olisi valmis ostamaan suomalaisia elintarvikkeita, vaikka niistä joutuisi maksamaan hieman enemmän kuin ulkomailta tuoduista. Ulkomaisia elintarvikkeita ostetaan lähinnä kokeilunhalun ja edullisen hinnan vuoksi. Kuluttajista 93 prosenttia kokee suomalaiset elintarvikkeet itselleen tärkeiksi.

Mikäli kaupan kaikissa elintarviketuoteryhmissä olisi tarjolla sekä suomalaisia että ulkomaisia vaihtoehtoja, ostaja valitsisi useimmiten vain suomalaista. Kaikkein voimakkaimmin tämä ilmenee haluna syödä kotimaista ruokaleipää. 89 prosenttia kuluttajista valitsisi tämän vaihtoehdon.

Nestemäisissä maitotuotteissa kotimaisen kannalla on 86 prosenttia, einessalaateissa 83, tuoreessa lihassa 83, muissa tuoreleivonnaisissa 82, tuoreissa marjoissa 81, voissa tai margariinissa 80, makkaroissa 77, lihavalmisteissa 75, tuoreissa kasviksissa ja juureksissa 74, jauhoissa ja hiutaleissa 71 ja tuoreessa kalassa 69 prosenttia.

Reilut puolet eli 65 prosenttia ottaa kaupassa aina tai melko usein selvää, mistä maasta elintarvike on peräisin. Erityisen kiinnostuneita asiasta ovat yli 35-vuotiaat. Elintarvikkeen kotimaisuuden osoittava alkuperämerkki Hyvää Suomesta -joutsenlippu on tutkimuksen mukaan tärkein tekijä, jonka perusteella kuluttajat päättelevät alkuperän. 79 prosenttia suomalaisista kokee tällä lipulla merkityt tuotteet turvallisempina ja 75 prosenttia laadukkaimpina kuin tuotteet, joissa merkkiä ei ole.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.