Suomalaisen taiteilijan My Little Ponyt ovat sankareita, poptähtiä ja pieniä ilkimyksiä

My Little Pony -buumi jyllää kuumempana kuin koskaan. Onneksi myös ensimmäisten polvien pikkuponit ovat saaneet uuden, popkulttimaisen elämän taiteilija Mari Kasurisen käsissä.

Muistatko vielä Hattaran, Kimalluksen ja Tuuliharjan? Lastenleluksi tarkoitettu muovinen poni My Little Pony pääsi köpöttelemään lastenhuoneissa ensi kerran vuonna 1981, jolloin näiden suloisten ja pulskien pastelliponien tuottaminen ensi kerran alkoi. My Little Ponyt ovat kokeneet aikojen saatossa muodonmuutoksia ja laihdutuskuureja jos toisiakin, mutta etenkin neljännen sukupolven ponit ovat valloittaneet myös aikuisten – ja eritoten nuorten miesten – sydämet vuodesta 2010 lähtien. Brony eli "ponittaja" on nimitys 15–35-vuotiaalle miehelle, joka fanittaa alun perin pikkutytöille suunnattua My Little Pony: Friendship is Magic -piirrossarjaa ja sen värikkäitä ponihahmoja.

Pikku ponien kerääminen sekä kustomointi onkin suunnattoman suosittua eri puolilla maailmaa.

Suomalaisen taiteilijan pop-ikonit ponien muodossa

Popkulttuuriin hurahtanut suomalainen taiteilija Mari Kasurinen oli jo aikaansa edellä ennen tätä äärilleen mennyttä ponibuumia. Kasurinen on tehnyt vanhemman polven My Little Pony -nukeista taidetta antamalla niille uuden elämän Hollywoodin tyyliin, pop-ikoneiden muodossa. Kasurisen omintakeinen ote huomioitiin jo vuonna 2009 ulkomaisissakin medioissa.

Kasurisen ponit ovat muuntuneet ilmiömäiksiksi sarjakuvasankareiksi, elokuvien legendaarisiksi hahmoiksi ja poptähdiksi. Poneista löytyy muun muassa katala Kissanainen, 1960-luvun Batman, hurjaakin hurjempi Alien, Pirates of the Caribbean sankari Jack Sparrow sekä oma erikoistapauksensa, Lady Gaga. Myös satumaisen ohjaaja Tim Burtonin Liisa ihmemaassa -hahmot, pienet ilkimykset ja Saksikäsi Edward ovat löytyvät ponigalleriasta.

Kasurinen tuunaa poneja edelleen myös asiakkaiden yhteydenottojen ja toiveiden mukaan. Uusimpiin poneihin kuuluu uusintaversio Lady Gagasta, jonka hipiää koristaa legendaarinen lihapuku.

Mari Kasurisen upeaa ponitaidetta– tutustu kaikkiin poneihin täällä!

Kasurinen Little Pop Icons -ponit vuosilta 2008–2009

Teksti: Katri Koskinen

Lähde: Marikasurinen.com, Splash, Wikipedia

Kuvat: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja