Suomalaisen MM-hyppääjän karsiutumisesta paljastus – kivulias vaiva iski lämmittelyssä

Simo Lipsanen: Tullaan vahvempana takaisin 2:34

Hurjasti täksi vuodeksi kehittyneen Simo Lipsasen kilpailukausi jäi puoli tossunmittaa täydellisestä. Lipsanen jäi Lontoon MM-karsinnassa 17:nneksi tuloksella 16,54. Hän jäi vain 12 senttiä kolmiloikan finaalipaikasta, vaikka kamppaili karsinnan puolikuntoisena.

Lipsasen kantapää sai tällin verryttelyssä.

– Kantapäähän tuli lämmittelyssä luumustelma. Nilkka oli sen takia aikalailla lukossa kilpailun aikana, valmentaja Petri Ruotsalainen harmitteli.

– Simo ei päässyt kilpailuun aivan täydessä iskussa.

Kaksikko kävi jälkeenpäin karsinnan yhdessä läpi ja molemmat tunsivat pettymystä. Finaalipaikka oli silti hankaluudet huomioon ottaen käsittämättömän lähellä.

– Kuntohuippu osui heinäkuulle kuten oli suunniteltu, mutta se ei jatkunut tänne MM-kisoihin asti, Ruotsalainen totesi saman, jonka Lipsanen tunsi hypyissään.

– Hermoston väsymystila kävi ilmi jo Kalevan kisoissa. Piti huilata, eikä sen jälkeen ollut enää aikaa tehdä voimaa. Se näkyi nyt yleisenä voimattomuutena, Ruotsalainen kertasi kauden hektisintä jaksoa.

– Kokonaisuudessaan kausi on mennyt aika nappiin. Tämä karsiutuminen on ollut koko kauden ainoa vastoinkäyminen.

Kantapäävaiva vaikutti karsinnassa eniten viimeiseen loikkaan. Lisäksi Lipsasen vauhdinjuoksun viime askelissa oli melkoista asettelua. Painopiste laski kaksoisponnistuksessa alemmaksi kuin kesän parhaissa suorituksissa.

Lue myös:

    Uusimmat