Suomalaiselle mobiilisovellukselle enkelirahoitusta 400 000 euroa

Woltin avulla ravintoloista ja kahviloista voi tilata ja maksaa etukäteen älypuhelimella. Toimitusjohtaja on Slush-tapahtuman Miki Kuusi, ja taustatiimiin kuuluu nimekkäitä sijoittajia Supercellin perustajista Risto Siilasmaahan.

Miki Kuusen ja viiden muun alansa ammattilaisen kehittämä uusi mobiilisovellus Wolt on nostanut nimekkäiltä sijoittajilta 400 000 euroa enkelirahoitusta. Kyseessä on suurimpia enkelirahoituskierroksia suomalaisessa startup-historiassa.

– Wolt on mobiilisovellus, jolla voi tilata ravintolasta tai kahvilasta nopeasti etukäteen sekä maksaa ostokset samalla. Sovellus todella helpottaa elämää, oli kyse sitten kiireisestä lounasajasta tai iltapäivän take away -kahveista, kertoo Juhani Mykkänen, joka vastaa Woltin viestinnästä.

Asiakkaan maksukortti on yhdistetty suoraan sovellukseen. Kauppiaalla Woltin sovellus pyörii tiskille sijoitetulla tabletilla tai isojen ketjujen tapauksessa valmiisiin järjestelmiin kytkettynä. Kauppias kuittaa asiakkaan tilauksen ja voi halutessaan välittää tälle reaaliaikaista tietoa annoksen valmistumisesta. 

Wolt tekee rahaa veloittamalla muutaman prosentin provision sen kautta tehdyistä ostoista. Asiakkaalle Wolt on ilmainen.

Startup-tapahtuma Slushin pääjärjestäjänä tunnetuksi tulleen Kuusen ja Juhani Mykkäsen lisäksi yhtiön muut neljä perustajaa ovat Elias Pietilä, Mika Matikainen, Lauri Andler ja Oskari Pétas

Lue myös:

    Uusimmat