Mainos

Suomalaisella NHL-sensaatiolla edessä tärkeät päivät – agentti kommentoi tilannetta

1:48
Ville Heinola kommentoi videolla hyvää alkukauttaan.

NHL-tulokas Ville Heinola on ajanut Winnipeg Jetsin hyvien otteidensa takia myönteisen ongelma eteen. Pian pitää ratkaista, että jatkaako hän NHL:ssä, AHL:ssä vai Rauman Lukossa. Heinolan agentti kertoi MTV Urheilulle omia ajatuksiaan Heinolan tilanteesta.

A-nuorista ponnistanut Ville Heinola lähti vuosi sitten hakemaan pelipaikkaa Rauman Lukosta, otti sen ja pelasi hienon kauden. 

Sama tilanne oli edessä tällä kaudella kovemmassa jääkiekkosarjassa. Onko enää edes yllätys, että Heinola otti paikan Winnipeg Jetsin NHL-joukkueesta? 

On se silti, vaikka Heinola on aina nostanut tasoaan ja sopeutunut päästessään korkeammalle tasolle. 

Nyt edessä ovat kuitenkin ratkaisun paikat. Yhdeksännen NHL-pelin jälkeen hänen tulokassopimuksensa pyörähtää käyntiin. 

Heinolalla on kasassa seitsemän NHL-ottelua, joissa hän on tehnyt tehot 1+3. Heinola on ollut välillä katsomossa, mutta hän on osoittanut kykynsä pelata maailman parhaassa sarjassa. 

Seuraavaksi Jets kohtaa tiistaina Los Angeles Kingsin, lauantaina Calgary Flamesin ja ensi viikon tiistaina Anaheim Ducksin.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Ei lämmäillytkään kettupaidassa

NHL:ssä pelaamisen lisäksi vaihtoehtoja ovat AHL:n Manitoba Moose ja SM-liigan Rauman Lukko. Heinolan agentti Sami Laine suhtautuu tyynesti tilanteeseen. 

– Ei kukaan välttämättä ajatellut, että olisimme tällaisessa tilanteessa. Mietittiin, että Ville käy leirillä, tulee takaisin ja lämmäilee loppukauden kettupaidassa, Laine naurahtaa. 

Laine muistuttaa kuitenkin, että ratkaisun tekee pelaajan oikeudet omistava Winnipeg Jets. Jetsin edustajat eivät välttämättä itsekään tiedä vielä, mikä on Heinolan loppukauden sijoituspaikka. 

– Sanotaan näin, että ei tässä läpimätiä vaihtoehtoja ole ollenkaan. 

Kongossa on hyvä osata kieltä

Aukot Jetsin puolustuksessa ovat silottaneet Heinolan tietä. Iso karju Dustin Byfuglien miettii uransa jatkoa, eikä hän ole toistaiseksi ollut mukana seuran toiminnassa. Nathan Beaulieu ja Anthony Biletto ovat loukkaantuneina. Toinen suomalaispakki Sami Nikukin on kärsinyt vammoista.

NHL-seurojen suhtautumiset kymmenen pelin rajaan vaihtelevat tapauksesta riippuen. Esimerkiksi viime vuonna vastaaviin aikoihin Jesperi Kotkaniemen agentti Markus Lehto muistutti MTV Urheilun jutussa, ettei ensimmäisen kierroksen varausten kohdalla kymmenen pelin raja ole olennainen. 

Laine muistuttaa, että tulokassopimuksen ensimmäisen vuoden siirtäminen eteenpäin ei ole välttämättä seuran kannalta hyvä ratkaisu. 

– Jos Colorado Avalanche olisi neuvotellut Mikko Rantasen jatkosta jo kautta aiemmin, seura olisi säästänyt aika monta miljoonaa rahaa. 

Laineen mielestä kielitaidon kehittyminen on selkeästi yksi Pohjois-Amerikassa jatkamisen hyvistä puolista. 

– Jos heräät huomenna Kongosta etkä osaa Kongon kieltä, kyllä se jollain tavalla hankaloittaa arkea. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Vanhemmilta ja Villeltä iso satsaus

Missä Heinola sitten pelaakin, hänen uransa on huimassa nosteessa. 

Laine nostaa esiin sitoutumisen lajiin jo nuorena. Vanhemmat kuljettivat Heinolaa Honkajoelta Poriin Ässien harjoituksiin 4–5 kertaa viikossa noin 150 kilometrin matkan. 

– En tiedä, että oliko vanhemmilla mahdollisuutta sellaiseen. He tekivät sen mahdolliseksi, Laine muistuttaa isän ja äidin tärkeästä roolista. 

– En tiedä miten moni jaksaisi istua sitä väliä. Moni voisi kolmen viikon päästä sanoa, että vähän on nilkka kipeä, voisin olla tämän viikon kotona. 

Laine muistutti, että Heinola oli lahjakas pesäpalloilijakin nuorena. Hän voitti C-poikien SM-kultaa Kankaanpään Mailassa vuonna 2016, vaikka jääkiekko oli jo ykköslaji. 

– Ville on sellainen, että hän sopeutuu aina joka paikkaan. Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja