NHL-valmentaja otti kantaa Kaapo Kakon tilanteeseen – ”Jokaisen 18-vuotiaan pitää ymmärtää se, hän ei ole poikkeus”

Millainen on Kaapo Kakon tulevausuus, Vilttiketju pohtii 8:05
Videolla Huomenta Suomen Vilttiketju, jossa puitiin muun muassa Kaapo Kakon tilannetta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä kesän kakkosvaraus Kaapo Kakko on kerännyt huomiota osakseen runkosarjan avauskierroksilla. Kakko on joutunut painimaan vaikeuksien keskellä New York Rangersin kanssa. Seurajohdossa nuoresta suomalaishyökkääjästä ei olla yhtään huolissaan.

Kuudessa ottelussa Kakolle on merkattu tehot 1+0. Tehotilastolukema hänellä on -6.

Tuoreimmassa pelissä, Vancouver Canucksia vastaan, Kakko nostettiin muutaman vaihdon ajaksi kahden tähtihyökkääjän, venäläisen Artemi Panarinin ja ruotsalaisen Mika Zibanejadin rinnalle. Kakko oli myös Rangersin ykkösylivoimassa mukana.

Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, kun Rangers kärsi 2-3-tappion Canucksille.

Rangersin päävalmentaja David Quinn kommentoi 18-vuotiaan suomalaishyökkääjän otteita Canucks-pelin yhteydessä.

– Ainoa tapa, miten nuo kaverit mittaavat itseään, on tehopisteiden määrä. Jokaisen 18-vuotiaan pitää ymmärtää se, että pelaajan pitää kantaa vastuuta kentän jokaisesta kolmesta alueesta. Hän ei ole siinä mitenkään poikkeus, Quinn mietti New York Postin mukaan.

– Maalinteko (ei ole enää) niin tärkeää kuin niiden estäminen, Quinn jatkoi.

Quinnin mukaan Kakolla on täysin oikea asenne, vaikka NHL-ura ei ole lähtenyt liikkeelle mitenkään ilotulituksen keskellä.

– Hän haluaa oppia. Hän on kaveri, joka kuuntelee neuvoja ja etsii keinoja, jotta hän voi tulla paremmaksi. Ja luotamme täysin siihen, että niin myös käy, Quinn sanoi.

Toisin kuin Kakon tilanne, Rangersin isoimmat murheet liittyvät kokonaiskuvaan. Alkukauden kuudesta ottelusta joukkue on ottanut vain neljä pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat