Agentti avaa Jesperi Kotkaniemen tilannetta: "Hänellä on mahdollisuus päättää omasta pelipaikastaan"

Jääkiekon uusi sukupolvi - Snaipperi Eeli Tolvanen 9:18

Merkit viittaavat vahvasti siihen, että Jesperi Kotkaniemi jää loppukaudeksi Montreal Canadiensin riveihin. Agentti Markus Lehdon mukaan kymmenen pelin rajalla ei ole Kotkaniemen tapauksessa merkitystä. 

Videolla Eeli Tolvasen uudesta kirjasta. 

Jesperi Kotkaniemi pelasi kauden kahdeksannen ottelun, kun Montreal voitti Calgary Flamesin 3–2. Montreal pelaa torstaina vierassa Buffalo Sabresia ja lauantaina Boston Bruinsia vastaan. 

Jos Kotkaniemi pelaa kymmenennen pelinsä, tulokaskausi astuu voimaan. Jos pelejä kertyy enemmän kuin 40, pelaajan kausi lasketaan täydeksi, niin sanotuksi UFA-vuodeksi (Unrestricted Free Agent). Pelaaja saa valita rajoittamattomana vapaana agenttina seuransa seitsemän UFA-vuoden jälkeen. 

Kotkaniemen agentti Markus Lehto sanoi MTV Sportille, ettei rajoilla ole Kotkaniemen tapauksessa merkitystä. 

– Monen pelaajan kohdalla rajat vaikuttavat päätöksiin, mutta ei Kotkaniemen kaltaisella tulevaisuuden top6-pelaajalla, Lehto kertoi. 

Lehto muistuttaa, että Kotkaniemellä on sopimuksessaan pykälä, joka antaa mahdollisuuden palata Eurooppaan. 

– Jos Kotkaniemi haluaisi Suomeen, Montreal ei pystyisi sitä kontrolloimaan.

Nyt näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että Porin Ässät saa pärjätä ilman omaa kasvattiaan. 

Latistava kommentti suututti agenttia

Kotkaniemellä on koossa yhdeksästä ottelusta kolme syöttöpistettä. Tehosaldo on kaksi plussan puolella. Kotkaniemi on saanut peleissä keskimäärin peliaikaa 14.05 minuuttia, mikä on Montrealin hyökkääjistä yhdeksänneksi eniten. 

Lehto on nähnyt lähes kaikki Kotkaniemen ottelut, ja hän on ollut vakuuttunut näkemästään. 

– Perusvarmaa tekemistä. Tietysti pelissä on haasteitakin, kuten puolustusalueen puolustuspeli. Uskon kuitenkin, että NHL-tasolla tulee vielä tulosta. 

Lehto on hieman käärmeissään mediassa esitetyistä kommenteista, joiden mukaan Kotkaniemi on väärässä paikassa Montrealissa. 

– Jossain oli, että Kotkaniemi on heitetty ilman kellukkeita altaan syvään päätyyn. Se on yksi korneimmista kommenteista, jonka olen kuullut. 

Lehto vertaa Kotkaniemen pelityyliä Philadelphia Flyersin Nolan Patrickiin, jonka Flyers varasi varaustilaisuuden toisena kesällä 2017. 

– Vastuu kehittää. Patrickilla oli tulokkaana vaikeuksia alkukaudesta, mutta loppukaudesta hän oli erittäin hyvä. 

Julien tyytyväinen otteisiin

Iltalehti kertoi päävalmentaja Claude Julienin todenneen Radio-Canadan haastattelussa, ettei ole puhunut Kotkaniemen lähitulevaisuudesta. Hän kuitenkin virnisteli, että sen täytyy olla hyvä juttu. 

Kotkaniemellä, 18, on pitkä matka huippupelaajaksi, mutta Montrealin johto laskee, että hän pystyy jo tässä vaiheessa uraansa auttamaan joukkuetta riittävästi. Ja samalla he laskevat, että Montrealin NHL-joukkue on tällä hetkellä paras paikka kehittää Kotkaniemeä pelaajana. 

Kotkaniemi itse on vastannut toistuviin kysymyksiin jatkosta toteamalla, että hän ottaa päivän kerrallaan. Se on kliseinen vastaus, mutta varmasti paras menettelytapa tässä tilanteessa. 

Julien totesi Montreal Gazetten haastattelussa, ettei näe Kotkaniemen olevan väärässä paikassa. 

– Jos ihmiset odottavat hänen johtavan joukkueen pistepörssiä, se ei varmasti ole realistista. Hän on nuori jätkä, joka oppii tästä liigasta. Näemme asian niin, Julien sanoi. 

"Saanut joukkuekaverien hyväksynnän"

Kotkaniemi on valloittanut Montrealissa pelitaitojensa lisäksi persoonallaan. Hän saavutti isoa huomiota puolustamalla joukkuekaveriaaan, Montrealin tähtimaalivahti Carey Priceä

Kun nuorukaiselta kysyttiin, syntyykö ensin maali vai NHL-uran ensimmäinen tappelu, vastaus oli ehtaa Kotkaniemieä. 

– Ehkä molemmat samassa pelissä, hän heitti. 

Kotkaniemellä on asiat kokonaisuutena hyvin. Hän asuu äitinsä kanssa Montrealin kotiareenan Bell Centren lähistöllä ja nautti olostaan. 

– Jesperi on saanut joukkuekaverin hyväksynnän sekä pelaajana että persoonana. Hän osaa hyvin englantia, mikä mahdollistaa ihan eri tason toiminnan, agentti Lehto muistutti. 

Lue myös:

    Uusimmat