Mainos

Suomalaisasiantuntija uskaltaisi lentää Egyptiin - "Toiminta kohentunut selvästi"

Trafin ilmailujohtaja Pekku Henttu kertoo, että Suomi on pyytänyt selvityksiä Egyptin viranomaisilta maan lentoturvallisuustilanteesta. Vastausten ja selvitysten perusteella maa onkin kohentanut toimintaansa selvästi. 

- Kun heiltä on erikseen kysytty mitä aiotaan tehdä, niin viranomaiset ovat kohentaneet toimintaansa ja tehneet kyllä asiaan eteen työtä, että turva-asiat olisivat paremmalla tasolla, Henttu kertoo.

Henttu ei halua tarkentaa mitä tarkalleen ottaen egyptin viranomaiset ovat asiaan eteen tehneet, mutta kertoo, että maasta on saatu tyydyttäviä vastauksia esitettyihin kysymyksiin.

- Tiedossamme on, että Egypti on ryhtynyt toimenpiteisiin. Se on meille tärkeä merkki, kuten koko eurooppalaiselle ilmailuyhteisölle, että Egypti on ryhtynyt toimenpiteisiin koko valtion ja kaikkien lentokenttien osalta, Henttu sanoo. 

Egyptissä on myös parhaillaan eurooppalaisia asiantuntijoita selvittämässä ja kartoittamassa mikä on kokonaistilanne.

- Lentoturvaan lukeutuu kolme asiaa; Matkustajat, matkatavarat ja lentokone. Näihin kaikkiin kiinnitetään nyt huomiota.

Toistaiseksi ja ensisijaisesti on harkittu sitä voidaanko Egyptiin lentää. 

- Useat yhtiöt ovat lopettaneet Sharm el Sheikhiin lentämiseen ja nyt tarkastellaan Egyptiä kokonaisuutena, Henttu sanoo.

Tilannekuva kirkastunut

Suomi on ollut yhteydessä Egyptissä asiasta vastaavaan ministeriöön ja ilmailujohtaja Henttu kertoo itse olleensa yhteydessä Egyptin kollegaansa. Lisäksi tietoa kysymyksiin on haettu suurlähettilään kautta. 

Henttu kertoo, että Trafi on käynyt myös laajojakin keskusteluja Suomesta Egyptiin lentävän Jet Time -lentoyhtiön kanssa mahdollisista uhkatilanteista ja skenaarioista. 

- Kyllä meillä viranomaisilla täytyy olla tilannekuva eri uhkatilanteita kohtaan ja meidän tulee varmistaa, että lentokentät ovat vahvasti mukana ja tietävät oman osuutensa ja velvollisuutensa. 

"Itse lähtisin"

Egyptiin matkustamisen turvallisuuteen turva-asioista vastaava ilmailujohtaja suhtautuu varsin luottavaisesti.

- Kadun ylittämistäkään en voi taata turvalliseksi, en myöskään lentämistä ja kaikkea siihen liittyvää. Mutta kyllä itse lähtisin ja matkustaisin, Henttu muotoilee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.