Suomalainen ei kaipaa seuraa mökillä

Asuminen-sivuston kyselyyn vastanneiden mielestä parasta mökkinaapurissa on se, että hän on kaukana.

Mitä kauempana mökkinaapuri on, sen parempi. Näin ajattelevat Asuminen-sivuston kyselyyn vastanneet suomalaiset, kun kysyimme mikä mökkinaapurissa on parasta. Mökillä halutaan rentoutua ja olla rauhassa ilman ylimääräistä melua ja mölinää.

– Minulla ei ole mitään ihmisiä, eikä naapureitani vastaan, mutta mökille menisin rentoutumaan ja keräämään voimia alkavan arjen varalle ja silloin haluaisin olla omassa rauhassa, perustelee Molla vastaustaan.

Samaa mieltä hänen kanssaan oli peräti 72 prosenttia vastaajista.

Myöskään nimimerkki Mökkihöperö ei kaipaa kesäisin seuraa naapurista.

– Mökillä pitää saada olla ihan vapaasti ja oman perheen parissa. Ei tarvitse huudella toiselle pihalle niin kuin omakotitaloissa tai rivitaloissa. Jos haluaa seuraa, siitä sovitaan omien ystävien kanssa etukäteen.

Naapuria kuitenkin arvostetaan

Vaikka ylivoimainen enemmistö mielellään välttelee naapurin seuraa kesämökillä, oli 16 prosenttia kyselyyn vastanneista kuitenkin sitä mieltä, että mökkinaapurin visiitti voi olla myös piristävää.

– Meillä on monta naapuria, kun mökki on pienessä kylässä Vakka-Suomessa. Aina joku kulkee ohi ja jää juttelemaan niitä näitä, sitten on taas kivempi mieli ja omat puutarhahommat hoituvat mukavasti, nimimerkki zydi kertoo.

Nimimerkki Pena kertoo saavansa mökkinaapurilta apua mökin kunnostuksessa.

– Naapuri pitää huolta mökistä, kun emme itse ole paikalla. Hän ilmoittaa aina, jos jotain sattuu.

Hanskille puolestaan pelkkä tieto mökkinaapurin olemassaolosta tuo turvaa:

– Mökkinaapuria ei tarvitse välttämättä koko ajan nähdä, mutta pelkkä tieto siitä, että lähettyvillä on toinen ihminen, tekee turvallisen mielen.

Myös Miira arvostaa naapurisopua ja painottaa, että kun on itse kiva naapuria kohtaa, saa samanlaista käytöstä itselleen.

Osa vastaajista oli onnekkaita saatuaan mökkinaapurikseen innokkaan kalamiehen:

– Ei ole ahvensopan voittanutta ja niitä naapuri aina saa ja tuo meille, nimimerkki tupu iloitsee.

Vastaa uuteen kyselyyn:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat