Suolaiset ja makeat pallerot

Ruokala 15.9.

Firenzeläiset lihapullat

  • 250 g kuorineen keitettyjä perunoita
  • 500 g keitettyä kananlihaa
  • 2 kananmunaa kevyesti vatkattuina
  • 1 nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 iso valkosipulin kynsi
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl salviaa hienonnettuna
  • 1 viipale maalaisleipää
  • suolaa ja pippuria
  • Leivittämiseen:
  • Korppujauhoja
  • Paistamiseen:
  • Oliiviöljyä

Kuori ja soseuta perunat. jauha kananliha murumaiseksi esim. tehosekoittimessa. Sekoita kulhossa perunasose ja kananliha, lisää kananmunat, persilja, murskattu valkosipulin kynsi, sitruunan kuori, salvia sekä maidossa liotettu ja kuivaksi puristettu leipä. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta n. 20 pyörykkää ja kierittele ne korppujauhoissa. Paista pullat oliiviöljyssä paistinpannulla kullankeltaisiksi.

Perunaleivokset

  • 1 kahden munan sokerikakku (tai vanhaa kuivaa kakkua)
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 100 g suklaata raastettuna
  • 125 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl punssia (tai muuta alkoholia)
  • 100 g tummaa suklaata raastettuna

Murenna sokerikakku tehosekoittimessa ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja suklaaraaste. Hiero pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen kakku-kaakaoseos sekä punssi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna tekeytyä kylmässä. Tee taikinasta sitten kahdella lusikalla palleroita ja kierittele ne suklaarouheessa. Anna palleroiden kohmettua kylmässä.

Reseptit: Sikke Sumari

Lue myös:

    Uusimmat