Mainos

Sundqvist-sopimus jää voimaan

Valtio ei pura tekemäänsä Sundqvist-sopimusta. Valtion vakuusrahasto päätti asiasta hetki sitten. Näin ollen Sundqvistin vahingonkorvaussopimus jää voimaan.

Ulf Sundqvist

Ulf Sundqvistin mielestä päätös on selkeä ja hyvin perusteltu. Lautakunnan puheenjohtaja Heikki Euramo perustelee päätöstä MTV3:lle sillä, että kanteen nostamiseen ei ollut riittäviä juridisia perusteita. Sopimuksen purkaminenkaan ei olisi ollut mahdollista, koska Sundqvist on täyttänyt sopimuksen mukaiset velvoitteensa. Vapaaehtoinen sopimuksen purkaminen ei tule kysymykseen, koska Sundqvist on siitä kieltäytynyt. Kohtuullistaminen ei Euramon mukaan ole myöskään mahdollista, koska Arsenal-Silta oli sopimussuhteessa vahvempi osapuoli ja periaate on olla heikomman puolella.

Sopimuksella korkeimman oikeuden vuonna 1997 Sundqvistille tuomitsemat vahingonkorvaukset Arsenal-Sillalle soviteltiin 1,2 miljoonaan markkaan. Vahingonkorvauksen kohtuullistamisesta noussut kohu johti silloisen toisen valtiovarainministerin Arja Alhon eroon. Kysymys sopimuksen purkamisesta tuli ajankohtaiseksi, kun KKO äskettäin hylkäsi Sundqvistin valituslupahakemuksen ns. tilikikkailujutussa. Hän sai puoli vuotta ehdollista vankeutta hävitettyään rahojaan samaan aikaan, kun hän oli miljoonaveloissa Arsenal-Sillalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.