Suloisista koirakavereista nettihitti – Makkosen pojat ihastuttavat sosiaalisessa mediassa

Facebookissa on seikkaillut viime vuoden elokuusta saakka kolme valloittavaa kääpiösnautseria. Makkosen pojat, eli Wilho, Masa ja Arvo, ovatkin keränneet jo melkoisen seuraajajoukon.

Idea sivusta syntyi, kun nummelalainen Elisa Makkonen julkaisi koiriensa kuulumisia Facebookin kääpiösnautsereille omistetussa ryhmässä. Ryhmän jäsenet toivoivat, että Makkosen pojat saisivat kokonaan oman sivunsa, joka päivittyisi säännöllisesti.

Laumaan kuului tuolloin kaksi koiraa: oman arvonsa tunteva Wilho, jolla on nyt ikää kaksi ja puoli vuotta ja kaikkien kaveri Masa, joka on puolitoistavuotias. Puoli vuotta sitten pojat saivat kolmannen kaverin, kun retkueeseen liittyi villi veijari Arvo, joka on sukua Wilholle. Masan tausta on hieman eksoottisempi, sillä se on kotoisin Latviasta.

makkoset6

"Ootko nähny metsänpeikkoa, pientä, pohtivaista, 
se ihmettelee kastetta, hämärää niin aikaista.
Puolukasta tötterölle kipristyy peikon huulet,
kirsun kippuralle saavat kirpeät, koleat tuulet.
Oli lehdet ennen vihreinä pensaissa ja puissa,
nyt ne keltaisina rapisevat peikon tassuissa.
Mihin kummaan kesä katosi, mikä on tää juttu,
kevään lapsi peikko on, ei oo syksy sille tuttu!"

Makkosen poikien suosio perustunee hellyttävien koirakuvien ja hauskojen tarinoiden liitolle. Tarinoiden taustalla on Elisa Makkonen, mutta julkaisujen juju on siinä, että hän kirjoittaa koirien suulla. Elisa on ihmeissään ja mielissään seuraajien kiittävästä palautteesta, jota on tullut jopa äidinkielen opettajilta.

– Olen aina tykännyt kirjoittamisesta, mutta en ole aiemmin harrastanut sitä. Äiti ihmetteli, ettei tiennyt sisältäni pulppuavista runoista, mutta en tiennyt kyllä itsekään ennen tätä!

makkoset1
"Tshau! Vitshi miten vaikeeta juoshta ja puhuu tää kepukka shuussha, mut josh lashken shen maahan, niin ishot pojat nappaa shen itelleen!"

Laumaan mahtuu kolme suurta persoonaa

Elisa kertoo ennen omia koiriaan naureskelleensa, kun ihmiset päivittelivät, miten erilaisia persoonia koirat ovat keskenään. Hän on sittemmin ymmärtänyt täysin, mitä tuolla tarkoitetaan.

– Wilho on terävä sanan kaikissa merkityksissä. Se on sekä fiksu että varautunut vieraita kohtaan, jopa hieman ylemmyydentuntoinen. Masa on rauhallinen, laiska ja lempeä – kaikkien kaveri. Masalle on myös langennut poikien päivityksissä sellainen pohdiskelevan filosofin rooli. 

– Arvo taas on ihan mahdoton kakara, varsinainen apina, mutta se onkin vielä pentu. Se on myös pohjattoman, suorastaan mykistävän perso kaikelle ruualle ja herkuille - edes hammasoperaation jälkeen ei jäänyt iltaruoka väliin!

makkoset3
 "Tilu-lilu-lii-liiii!!! *nuuh nuuh* *snif snif* Kuonot ilmaan!"

Wilho on Elisan ja hänen miehensä ensimmäinen koira ja rotuvalintaa pohdittiin huolella. Rodun tuli sopia lapsiperheeseen, olla seurallinen ja aktiivinen, mutta se ei saanut vaatia liikaa aktivointia.

– Mieheni sanoi, ettei halua mitään käsilaukkukoiraa. Kääpiösnautseri on siis hänen mukaansa koon puolesta alarajoilla, mutta sillä on onneksi reilusti luonnetta.

– Ei tämän kuitenkaan ihan näin pitänyt mennä, että ollaan aivan hurahdettu tähän rotuun!

Hyväntekeväisyyttä ja pehmeitä arvoja

makkoset5
"Mä oon kana, Masa on muna ja mä olin ensin. Noin, yks ikuisuuskysymys ratkaistu, olkaa hyvät!"

Makkosen pojat -sivu on saanut säännöllisesti uusia seuraajia, joita on tällä hetkellä yli 10 000. Eräänlainen piikki kuitenkin syntyi huhtikuussa, kun Elisa julkaisi kuvan, jossa Wilholla on päässään kanapäähine ja Masa on kääriytynyt valkoisen pyyhkeen avulla munaksi. Tuolloin sivu sai kertaheitolla monia uusia seuraajia eikä tykkääjien virta ole tyrehtynyt.

Suosion ansiosta Arvo on päässyt pitämään fanitapaamisen ja seuraavaksi Makkosen pojat seikkailevat kalenterin sivuilla ja postikorteissa. Kalenteri koostuu poikien kuvista ja Elisan kirjoittamista runoista. Jokaisesta myydystä kalenterista menee 50 senttiä Rekku Rescuen toimintaan, johon Makkosen pojat ovat osallistuneet aiemmin herkku- ja rahakeräyksellä.

Elisa sanoo, että Makkosen pojat haluavat postauksillaan välittää suvaitsevaisuutta, avoimuutta ja välittämistä. Ajatus juontaa juurensa osittain Masaan, perheen filosofiin, joka pitää kaikista.

– Yritetään olla positiivisena vastapainona kaikelle sille negatiiviselle, mitä nyt on niin kovin paljon liikkeellä.

Makkosten poikien seikkailuja voi seurata Facebookissa. Kuvatekstit lainattu sieltä.

Lue myös:

    Uusimmat