Mainos

Sukupolvet kohtaavat Linnan juhlissa iltaseitsemältä – tätä kaikkea on luvassa

Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivän vastaanotto alkaa perinteiden mukaisesti iltaseitsemältä. Juhlien teemana on tällä kertaa sukupolvien kohtaaminen.

1  900 kutsuvieraan joukossa on niin sotaveteraaneja ja lottia kuin ansioituneita nuoria ympäri maan.

Presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ottavat vieraat vastaan tuttuun tapaan kameroiden edessä. Suomi 100 -vuoden erikoisuus on lippuvartio, joka seisoo Valtiosalissa kättelyn aikana.

Kättelyn alkaessa paljastuu Haukion tämän vuoden juhlapuvun malli, materiaali ja väri. Presidentin kanslia kertoi tänä vuonna poikkeuksellisesti etukäteen, että Haukion juhlapuku on Vuoden nuoren suunnittelijan Heidi Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö.

Makuja kaikista maakunnista

Presidentinlinna on koristeltu sinivalkoisilla kukilla, ja Suomi 100 -hengessä tarjoilut sisältävät pientä suolaista ja makeaa kaikista maakunnista. Tarjolla on esimerkiksi mustaamakkaraa, siikakurniekkaa ja härkäpapu-vatruskoja.

Tuttuun tapaan vieraat pääsevät nauttimaan monenlaisesta musiikista, ja juhlissa esiintyy muun muassa Kaartin Combo solisteinaan Katri Helena, Diandra ja Pentti Hietanen.

Illan huipentaa ilotulitus, joka alkaa noin kello kymmeneltä. Juhlavuoden kunniaksi vierailla on kuitenkin tavallista enemmän aikaa seurustella ja tanssia Linnan saleissa, sillä musiikki hiljenee vasta kello 23.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.