Mainos

Sukeltajakin järkyttyi Töölönlahden pohjasta löytyneestä rojusta: "Ihme, ettei mitään vakavampaa ole tapahtunut "

2:28

Töölönlahden rannan tarkastus tänään järjestettävää kuutomouintia varten paljasti karmivan yllätyksen kokeneelle ammattisukeltajalle Jussi Ghoraiebille, joka itsekin on joskus uinut samalla paikalla. 

Pelastuslaitos löysi jo eilen metallitankoja ja pystyasennossa olevia lasilevyjä, minkä vuoksi paikkaa siivoamaan tuli vielä tänään sukeltaja.

Samalta paikalta on ennenkin löytynyt rojua. Paikalla oli aiemmin Töölönlahden ravintola, joka tuhoutui täysin rajussa palossa 1980-luvun lopulla.

– On kyllä ollut todellinen onni onnettomuudessa, ettei tässä ole tapahtunut mitään vakavampaa onnettomuutta tai loukkaantumista. Onhan kuutamouinnille osallistunut jopa presidentti Tarja Halonen aiemmin. Nämä lasit, putket ja rikkinäiset pystyssä olevat vanhan laiturin lautajäännökset ovat olleet tässä vuosikymmeniä, toteaa Ghoraieb.

– Kaikki on ihan tässä laiturin vieressä ja seison nytkin tässä puutolpan päällä. Tässä on vettä vain reilu metri ja tässä vieressä on SUP-lautailupaikka ja melontavuokraus. Jalkojeni alla on paksu lasikerros, kertoo näystä järkyttynyt Ghoraieb.

Kuutamouinti turvataan

– Kaikki uimarit voivat turvallisesti tulla tänäänkin uimaan. Rantaan asetetaan toinen laituri, jolloin vesi on jo reilussa kahdessa metrissä etteivät jalat kosketa pohjaa. Tämän lisäksi pohjaan asetetaan vielä suojapressu, kertoo toiminnanjohtaja Eki Karlsson Suomen Ladusta.

Karlsson kertoo, että kuutamouinnissa voi pulikoida aina kymmenestä metristä 500 metriin pääkaupungin sydämessä. Ennen uintia luvassa on musiikkia, puheita ja pulahdus tapahtuu kello 21.45.

– Tunnelma on suorastaan harras, sillä kaikki uimarit laskeutuvat tavallisesti veteen hiljaisuuden vallitessa. Kaupungin valaistu silhuetti loistaa taustalla, hehkuttaa Karlsson.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.