Subaru tuo Tokioon pistokehybridin

Tokion autonäyttely lähestyy ja etenkin japanilaismerkit ovat aktiivisia tärkeän kotinäyttelyn alla. Kerroimme viime viikolla Subarun uudesta Impreza-konseptista ja nyt valmistaja paljasti uuden pistokehybridin.

Kyseessä on nimellä Subaru VIZIV (Vision for Innovation) Future Concept kulkeva ladattava hybridiauto. SUV-luokkaan sijoittuvan mallin polttomoottorina pellin alta löytyy Subaru Levorgin yhteydessä esitelty uusi 1,6-litrainen turbobokseri, josta voima välitetään eteenpäin portaattoman vaihteiston kautta. Auto on Subarulle tyypilliseen tapaan nelivetoinen.

Uutta on taka-akselin yhteydestä löytyvät kaksi sähkömoottoria, joista kumpikin käyttää omaa vetoakseliaan. Matalissa nopeuksissa autolla voi ajaa pelkällä sähköllä, mutta akuston kapasiteettia valmistaja ei vielä kerro. Akkuja löytyy yhteensä kolme kappaletta, joista kaksi sijaitsee taka-akselin yhteydessä ja yksi edessä.

Uutta tekniikkaa edustaa EyeSight-teknologian uusin kehitysaskel, joka tuo tarjolle auton aktiivisen ohjautumisen. Stereokamerajärjestelmä ja tutkat tarkkailet auton ympäristöä ja näiden tietojen pohjalta auto on kykenevä ohjaamaan itseään automaattisesti.

Tokion autonäyttely alkaa 28. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat