Stylisti paljastaa: Tamilla yllään kirpputorilöytö finaaliottelussa

Jemina Hanhijärvi stailaa jääkiekon MM-kisojen suomalaiset ruutukasvot, Juhani "Tami" Tammisen mukaan lukien. Millaista on pukea miehiä suosittuihin tv-lähetyksiin?

Jääkiekkokasvojen stylisti Jemina Hanhijärvi kertoo stailaavansa mielellään miehiä, jotka eivät liikoja kysele vaatteistaan. Miehet antavat mahdollisuuksia kokeilla, kun naiset haluavat tietynlaista tyyliä.

– Sehän on totta, että jokainen televisiossa esiintyvä haluaa tietää, miltä näyttää. Monella on vahvat mielipiteet, mikä hoikentaa heitä. On leppoisampaa stailata miehiä, koska he eivät niin paljon välitä, kertoo Jemina Hanhijärvi.

Teltat eivät toimi televisiossa

Televisioesiintyjien stailaaminen on tarkkaa, sillä kaikki ei ruudussa toimi. Yksi toimimaton väri on vitivalkoinen, väri joka palaa puhki tv-kameran edessä. Täysin musta on myös usein huono väri, sillä se taas imee värin ihmisestä. Tv-kuva myös lihottaa. Hanhijärvi kertoo, että hoikatkin ihmiset saavat lisäpyöreyttä tv-ruudussa. Vaakaraita ja vaaleat sävyt saavat kuvattavan näyttämään vielä leveämmältä. Myös vaatteiden kokoon Hanhijärvi kiinnittää huomiota.

– En pukisi kenellekään mitään, mikä tekee ihmisen muodottomaksi. Teltat toimivat huonosti televisioon, tuumaa Hanhijärvi.

Kivankin näköinen löysä vaate toimii huonosti televisiossa.

– Muotojen näyttäminen on parempi kuin peittäminen, sillä peittävillä vaatteilla ihmisistä tulee televisiossa vielä isomman näköisiä.

Lähtökohtaisesti Hanhijärven työhön kuuluu auttaa ja tsempata puettaviaan, etenkin naisia. Heille on tärkeää kiinnittää huomiota ulkonäköönsä. Hanhijärvi hakee miellyttäviä vaatteita, joissa niiden kantajat tuntevat olonsa varmaksi. Stylisti ei voi pakottaa kohteitaan pukemaan päälleen mitä tahansa.

– Kun ihminen esiintyy omana itsenään, hänen täytyy myös näyttää omalta itseltään. Se onkin haastavaa, Hanhijärvi paljastaa.

– Liikenteeseen lähdetään ihmisen perusteella. Ei näytä hyvältä, jos esiintyjä ei viihdy vaatteissaan.

Finaalikoru 50 sentillä kirpputorilta

Toista vuotta MM-kisakasvoja stailaava Hanhijärvi pukee jääkiekkokasvoja enemmän persoonan mukaan. Siitä Tami on osuva esimerkki. Kiekkokasvot saavat itsekin esittää toiveita Hanhijärvelle persoonaansa sopivasta tyylistä. Stailaamisesta haastavinta tekee se, että usein itse asiakkaalta puuttuu näkemys siitä, millainen asun tulisi olla.

– Olen huomannut, että harvoin tiedetään, mitä halutaan. Silloin vasta sanotaan, kun nähdään jotain mitä ei haluta.

Hanhijärvi kertoo vaihtaneensa tyylejä ennen useaan kertaan, jotta haluttu lopputulos on saatu aikaiseksi.

– Vuosien myötä on tullut varmuutta päättää, että tämä on mielestäni hyvä, eikä se muutu paremmaksi, ellei asiakas sano, mitä haluaa.

Muotia Hanhijärvi ei seuraa, paitsi silloin, kun kaupoista ei löydy muuta. Lisäksi Hanhijärvi valmistaa asusteita itse. Juhani Tammisen kaulalla nähty, psykedeeliseksi kutsuttu huivi oli Hanhijärven kädenjälkeä. Nainen paljastaa tekevänsä löytöjä myös kirpputorilta.

– Tammisella nähtiin aloitusottelussa kirpputorilta hankittu huivi. Myös finaaliotteluun on tulossa koru, joka on löytynyt kirpputorilta 50 sentillä, Hanhijärvi paljastaa.

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: AVA / Maarit Rasi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja