Stroganoff ja perunamuusia sekä pavlova

Stroganoff

  • 400 g naudan ulkofilettä/ mureaa paistia
  • 1-2 sipulia
  • 3dl metsäsieniä
  • 1 rkl tomattipyrettä
  • 1-2 suolakurkkua ja sen lientä
  • 2 rkl jauhoja
  • 3dl smetanaa
  • 1-.2 tl suolaa
  • 5 dl lihalientä
  • valko-mustapippuria sekä 2 laakerinlehteä

Ruskista kuutioitu liha pannussa tai padassa. Lisää mukaan sipuli , sienet sekä tomaattipyre. Kaada kaikki pataan ja lisää liemi sekä kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 min kunnes maku alkaa voimistumaan ja lisää lopuksi kuutioitu kurkku sekä jauhot jotka on sekoitettu smetanan joukkoon. Keitä enää muutama min. kunnes jauhot ovat kypsiä. Tarkista maku ja tarjoa muusin kera.

Perunasose

  • 10 kpl reilua perunaa (käytä jauhoista perunaa)
  • 3 dl maitoa
  • 100g voita
  • 1-2 tl suolaa

Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. kaada keitinvesi pois ja jätä perunat hetkeksi höyryämään. Lämmitä maito kattilassa ja lisää voipalat kuumien perunoiden sekaan. ripottele myös suolaa ja ala soseuttamaan perunaa. kun olet saanut muussattua perunat sekä voin tasaiseksi lisää kuuma maito ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. Tarkista lopuksi maku ja tarjoile.

Pavlova

  • 4 valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 dl marjoja
  • 1 prk persikkaa

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla Ø 24 cm:n ympyrä. Aseta paperi uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeria, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, lisää viinietikka, maissitärkkelys siivilän läpi sekä vaniljasokeri. Levitä tai pursota marenkiseos leivinpaperille voidellun alueen päälle. Paista uunin keskitasossa 1 t 30 min. Marengin tulee olla päältä rapeaa, oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Nosta marenki lastan avulla pelliltä kakkuvadille. Poista paperi ja anna jäähtyä. Marenki paranee, jos se saa hetken aikaa kuivua.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Levitä se marenkipohjalle. Lisää marjat sekä persikat Tarjoa heti jälkiruoaksi.

Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää kuivassa paikassa peittämättömänä

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat