Stressiä? Älä syö näin!

Viiniä ja suklaata, lohtusipsejä ja pizzaa? Lue, mitkä ruuat voivat ravitsemusasiantuntijan mukaan vain pahentaa ahdistunutta oloa.

Brittiläisen ravitsemusterapeutti Alison Cullenin mukaan stressin aiheuttama adrenaliinin eritys sekoittaa ruuansulatuksemme.
– Vaikka söisitkin terveellisesti, kehosi ei saa siitä hyötyä irti, sillä ruuansulatusjärjestelmäsi ei toimi, Cullen sanoo.

– Kun jokin asia stressaa sinua, luolamies sisälläsi varoittaa vaarasta ja kehosi adrenaliinit lähtevät liikkeelle. Alat himoita rasvaa ja sokeria, koska niistä saat nopeasti energiaa.

Rasva taas varastoituu Cullenin mukaan ennen kaikkea vatsaan, jossa se on poissa tieltä. Cullen uskoo möhömaha kielivän kantajansa stressaavasta elämäntilanteesta.

Cullen neuvoo stressaantuneita välttämään kofeiinia kaikissa muodoissa sekä alkoholia.

– Kofeiini saa adrenaliinin pumppaamaan. Myös mikä tahansa ruoka, johon koet riippuvuutta, on luultavasti pahaksi terveydellesi.

Myös liha ja maitotuotteet voivat olla Cullenin mukaan raskaita etenkin maksalle ja siksi huonoja stressaantuneelle. Pahinta ovat kuitenkin sokeri, valkoiset viljat ja prosessoidut elintarvikkeet, Cullen uskoo.

Suklaan ja sokerin sijaan Cullen suosittelee popsimaan esimerkiksi kuivattuja hedelmiä ja täysjyvää ja varmistamaan, että keho saa tarpeeksi b-vitamiinia ja magnesiumia. Lisäksi Cullen kehottaa noudattamaan hyviä ruokailutapoja: istumaan suorassa, pureskelemaan ruuan huolellisesti ja nauttimaan ruuan ja juoman erikseen.

Mangossa on paljon magnesiumia, jota Cullen neuvoo stressin keskellä nauttimaan. Se onkin rentouttavampi makea herkku kuin suklaa.

Lue myös:

    Uusimmat