Terveellinen ruoka ei tehoa? Kokeile näitä muutoksia syömätavoissa

Laihdutus ei onnistu, stressi ei helpota eivätkä vatsavaivat hellitä, vaikka kuinka syöt suositusten mukaan. Kuulostaako tutulta? Brittiläinen ravitsemusterapeutti Alison Cullen kertoo pienten muutosten ruokailutavoissa saavan ihmeitä aikaan – ilmaiseksi.

Selkä suoraksi

Syötkö lautasen ylle kyyristyneenä tai työpöydälläsi kyyhöttäen? Cullenin mukaan ei pitäisi.

– Istu aina alas, ja muista istua aterialla selkä suorassa. Vatsallasi tulee olla tilaa.

Pureskele kunnolla

Useimmat haukkaavat ruokansa muutamalla puraisulla. Hotkiminen on Cullenin mukaan suurimpia ruokasyntejämme, joka estää meitä saamasta irti kaikkia ruuan ravinteita. Hän kehottaa potilaitaan pureskelemaan ruokansa jopa 20 kertaa ennen nielaisemista.

– Kun pureskelet kunnolla, vatsasi entsyymit aktivoituvat. Kehosi saa viestin, että ruokaa on tulossa ja valmistautuu sulattamaan sitä.

Juoma ja ruoka erikseen

Hotkimisen ohella tapaamme huuhtoa suupalat alas juomalla aina aterian yhteydessä. Tämänkin Cullen neuvoo muuttamaan.

– Neuvon pitämään ainakin 20 minuuttia väliä ruuan ja juoman kanssa. Se toimii, sillä se muokkaa ruuansulatusjärjestelmääsi ja auttaa ravinteita pääsemään kehoosi.

 

Huippukokki korjaa ruokatapoja – katso!

Kaappaus keittiössä -ohjelman viime kauden päätösjaksossa kokki Kari Aihinen vieraili helsinkiläisessä perheessä, jossa yksinhuoltajaäiti ja teini-ikäinen poika eivät koskaan pääse nauttimaan hyvästä kotiruoasta.

Uusia jaksoja luvassa maanantaina 14. huhtikuuta alkaen klo 20.05 MTV:llä!

Lue myös:

    Uusimmat