Mainos

Stora Enson Karvinen: En ole optimistinen Varkauden suhteen

Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen ei suhtaudu toiveikkaasti yhtiön Varkauden tehtaan tilanteeseen.

Stora Enso ilmoitti tänään, että se aikoo sulkea Sunilan sellutehtaan Kotkassa ensi vuonna ja Tolkkisten sahan Porvoossa tämän vuoden loppuun mennessä. Varkauden tehtaat säästyvät toistaiseksi, mutta niitä uhkaa lakkautus ensi vuonna, mikäli niiden kannattavuus ei parane merkittävästi.

- En ole kovin optimistinen (Varkauden tehtaiden suhteen). Se on syy, miksi tulimme tällaisella uutisella tänään ulos. Näin on aikaa ruveta valmistautumaan niihin mahdollisiin vaikeisiin tilanteisiin 1,5 vuoden päästä, Karvinen sanoi MTV:n Seitsemän uutisten haastattelussa.

- Halusimme olla hyvin ajoissa liikkeellä ja hyvin selkeitä siitä, mikä se ainoa toivo on. Sehän ei ole pelkästään markkinoiden herääminen, vaan markkinoiden ja kapasiteetin suhteen korjaantuminen.

Tänään kovaakin kritiikkiä toimistaan saanut Karvinen puolusti yhtiön rajuja leikkaustoimia kysynnän romahtamisella ja siitä aiheutuvilla raskailla tappioilla.

- Nyt ollaan tässä tilanteessa: Euroopan kysyntä on romahtanut ja yhtiö tekee raskaita tappioita Suomessa. Jos tarvitaan syyllinen, niin olen ihan ilomielin vapaaehtoinen. Toivoisin kuitenkin, että nyt keskityttäisiin siihen, miten tämä loppu Suomen metsäteollisuudesta pelastetaan.

Stora Enson toimitusjohtaja uskoo kuitenkin, että metsäteollisuudella on edelleen tulevaisuutta Suomessa.

- Olen henkilökohtaisesti tästä varma, ja sen takia minä tässä taistelen oman joukkueeni kanssa. 5-10 vuoden päästä suomalainen metsäteollisuus tulee olemaan kilpailukykyistä ja kannattavaa. Ainoa kysymys on se, kuinka suuri se on. Se riippuu siitä, lopetetaanko toistemme syyttely ja ruvetaan talkoisiin.

(MTV3)

Katso: Studiossa Jouko Karvinen (Seitsemän uutiset 19.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.