STM:ltä synkkä viesti: Koronaluvut liian korkeita, rajoituksia tehostettava – "Muuntovirukset selvästi muuttaneet epidemian kulkua"

STM ja THL tiedottivat koronatilanteesta EU-maissa ja Suomessa: Erityisesti Viron tilanne huolestuttava 3:32
STM ja THL tiedottivat koronatilanteesta EU-maissa ja Suomessa: Erityisesti Viron tilanne on huolestuttava

Epidemia on yhä erittäin voimakas ja luvut liian korkeita. Muuntovirukset ovat selvästi muuttaneet epidemian kulkua. Rajoituksia on jatkettava ja tehostettava, kertoo STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Uusien todettujen koronatapausten määrät laskivat hieman viime viikolla ensimmäistä kertaa sitten helmikuun puolivälin. Asiasta kerrottiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa.

Vaikka epidemian valtakunnallinen kasvu on toistaiseksi tasaantunut, tartuntoja todetaan edelleen hyvin runsaasti.

Lisäksi maaliskuun aikana kuormitus erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla on kasvanut. Tehohoidon tarve on lisääntynyt huomattavasti, erityisesti viimeisten päivien aikana.

Taudin ilmaantuvuus ei ole noussut samalla tavalla vanhimmissa ikäluokissa, mikä kertoo rokotteiden vaikuttavan, kertoo THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Koronaepidemia on yhä erittäin voimakas ja luvut liian korkeita, kertoi sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Eniten tapauksia on Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Kohtaamisia rajoitettava

Virusmuunnokset ovat selvästi muuttaneet epidemian kulkua. STM:n mukaan rajoituksia on jatkettava ja tehostettava, jotta sairaalahoidon kuormitusta saadaan vähennettyä.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila toteaa, että liikkumisrajoitukset ovat välillinen keino rajoittaa kohtaamisia, jotka tapahtuvat yksityistilaisuuksissa. Näitä ovat esimerkiksi häät, juhlat ja muut, joissa tartunnat ovat viime aikoina levinneet.

Hallituksen on määrä tiedottaa liikkumisrajoituksista myöhemmin tänään.

Lue myös:

    Uusimmat