Stephanie paljastaa, millaista "täydellisen perheen" kulissien takana oikeasti olikaan: "Kukaan ei olisi voinut tietää"

Kun Stephanie Hanrahanille satoi ihailevia kommentteja, hän häpesi: todellisuudessa Stephanien elämä ei ollut niin kuvankaunista ja helppoa kuin sosiaalinen media antoi ymmärtää. Nyt hän kertoo totuuden kulissien takaa.

"Perheenne on täydellinen". Näillä sanoilla Stephanie Hanrahanin elämää usein kuvattiin. Stephanie kertoo olleensa aiemmin koukussa "teeskentelykuviin", joissa hänen perheensä vaikuttaa upealta ja virheettömältä. Totuus oli kuitenkin toinen.

"Kukaan ei olisi voinut tietää..."

Kun Stephanie julkaisi otoksia sosiaalisessa mediassa, hän sai aina kehuja kauniista ulkomuodostaan, upeista lapsistaan ja ihanasta perheestään.

– Kukaan ei olisi voinut tietää, että luin noita kommentteja pala kurkussani, luultavasti sängyssäni, josta kieltäydyin lähtemästä edes syömisen ajaksi. Olisi ollut mahdotonta ennustaa, että suljettujen ovien takana minä murenin, Stephanie kuvaa Love What Matters -sivustolla.

Kukaan kommentoijista ei tiennyt totuutta kuvien takana.

–  Olin ulkomaailmalle vaimo, äiti, sisko ja ystävä. Hymyilin käskystä. Ilmaannuin leikkitapaamisiin ja suoritin asiaankuuluvasti. Puin lapseni hyvin. Kuntoilin. Nautin vapaailloista tyttökavereideni kanssa, Stephanie kuvailee.

– Sitä kaikki näkivät: elämän, joka on solmittu kivalla pikku rusetilla. Mutta tässä totuus siitä, mitä kulissien takana tapahtui.

Aviomiehellä vakava sairaus

Kuvista käy ilmi, että Stephanien mies on komea. Hän kuitenkin myös kärsii sydänvaivasta, jonka vuoksi hänen sydämensä on pysähtynyt kahdesti.

– Kesällä 2016 löysin hänet tajuttomana makuuhuoneemme lattialta. Hänen sydämensä oli pysähtynyt, ja kävi ilmi, että sitä ei voi korjata. Nyt elämme jatkuvassa limbossa.

Perhe odottaa uutta sydäntä ja toivoo, että miehen sydän jaksaisi odotuksen loppuun. Stephanien mukaan sydänvika on perinnöllinen, joten on 50 prosentin mahdollisuus, että perheen lapsetkin kärsivät siitä.

Stephanie miehensä kanssa. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lapsilla on autismi

– Ja sitten ovat lapseni. Tyttäreni, nyt nelivuotias, lukee kolmosluokkalaisen tasoisesti. Hän puhui lausein vähän yli vuoden ikäisenä, Stephanie kuvaa.

Lapsi muistaa ällistyttävän hyvin kaikki käymänsä keskustelut, näkemänsä elokuvat tai lukemansa kirjat. Hän on jo saanut mallisopimuksen.

– Hänellä on myös autismi. Sitä ei mitenkään voi nähdä kuvasta, Stephanie sanoo.

Stephanien poika on urheilullinen, iloinen ja hymyilevä. Myös hänellä on autismi.

Stephanie perheensä kanssa. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"En koskaan tiennyt, kuka oikeasti olen"

– Sitten jäänkin vain minä. En ole piilotellut täysin näkyvillä vain muutamaa vuotta, vaan koko elämäni. Olen aina halunnut sulautua joukkoon, ja sen hinta on korkea: en koskaan tiennyt, kuka oikeasti olen, Stephanie sanoo.

Aiemmin hän mukautui kameleontin tavoin muiden vaatimuksiin.

– Haluatko iloisen ja kuplivan tytön? Tässä hän on. Entä ajattelevan ja introvertin? Saat sellaisen heti. Tämä oli hyvä ominaisuus, jos halusi vain miellyttää massoja (tai miehiä), mutta haitta, jos haluaa aitoja ihmissuhteita, joita epätoivoisesti haikailin.

Sairastanut syövän kahdesti

Oikeasti Stephanie on tyttö, joka joutui isänsä väkivallan kohteeksi kolmevuotiaana, ja jolla oli alaikäisenä suhde kuusi vuotta vanhempaan mieheen. Hän kulki suhteesta toiseen ja rakasti kaikkia muita, paitsi itseään.

Stephanie on sairastanut syövän kahdesti ja joutunut opiskeluaikojen professorinsa ahdistelemaksi. 21-vuotiaana hän tapasi nykyisen miehensä.

– Menin naimisiin, asetuin esikaupunkielämään, yritin perustaa perheen ja sain kaksi keskenmenoa. Sitten sain tyttären, pojan ja löysin aviomieheni lattialta (tajuttomana vuonna 2016, toim. huom). Ahdistus ja masennus ovat kiertäneet suonissani koko elämäni, mutta nyt ne ovat palanneet entistä pahempina, kuten myös alhainen itsetunto ja kehonkuvan ongelmat. Glamouria, eikö?

"Koin oloni inhottavaksi puolitoden elämäni vuoksi"

Kun tytär sai autismidiagnoosin, Stephanie avasi yksityisen Instagram-tilin purkaakseen tuntojaan salaa. Pian ristiriita kuitenkin kävi liian suureksi.

– Kun kommentteja satoi "täydellisestä" perheestäni, koin oloni niin inhottavaksi puolitoden elämäni vuoksi, että päätin tehdä tuosta (salatusta) tilistä julkisen.

Stephanie tyttärensä kanssa. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Pian hän sai huomata, että muut hyväksyivät hänet myös epätäydellisenä. Stephanielle satoi ymmärtäviä viestejä.

Aito kuva on tuhannen sana arvoinen

Nyt Stephanie ymmärtää, että tärkeintä on aito yhteys. Hän uskoo, että aito kuva on tuhannen sana arvoinen.

– Jos on olemassa yksityinen kuva, josta haluat tehdä julkisen, tee se. Jaa se edes yhden ihmisen kanssa ensin. Se vapauttaa tilaa muille, jotka voivat seurata (esimerkkiä), tai vähintään ymmärtää sinua paremmin, Stephanie sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat