St. Michel - maailmanennätysten kilpailu

Yksi Suomen kesän upeimmista ravikilpailuista, St. Michel, ravataan Mikkelin raviradalla tulevana viikonloppuna. Kilpailussa on vuosien saatossa nähty toinen toistaan loisteliaimpia suorituksia.

Vuodesta 1981 järjestetty St. Michel kerää heinäkuun puolivälissä Mikkelin raviradalle 20 000 hengen yleisön. Mikkelin rata tunnetaan nopeana ja St. Michelissä onkin sivuttu tai juostu uusi maailmanennätys viidesti. Ikimuistoisimpana suorituksena pidetään Varennen vuonna 2002 ravaamaa maailmanennätysjuoksua, kun hevonen ravasi aikaan 09,3a.

Ensimmäisen St. Michelin voiton vei Keystone Patriot, joka voitti myös toistamiseen vuonna 1984. Hevosta ohjasti tuolloin nykyään Ruotsissa vaikuttava Veijo Heiskanen.

- Se oli hieno hevonen ja menee edelleen kolmen parhaan joukkoon kaikista ohjastamistani hevosista, Heiskanen muistelee.

Kahdesti St. Michelin ovat voittaneet myös Aces Nobel ja Camilla Highness. Kilpailun menestynein valmentaja ja ohjasta on puolestaan Pekka Korpi.

Mikkelissä tehdään lisää St. Michel -historiaa tulevana viikonloppuna ja ravien tapahtumat nähdään MTV3-kanavalla lauantaina 16.30 - 18.00 ja sunnuntaina 15.30 - 17.00.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja