Mainos

SS: Legoleikeistä syntyi uusi firma – vanhassa ambulanssissa leikataan nyt hiuksia

Savon Sanomat kertoi viime viikolla, miten vanhasta ambulanssista rakennettiin liikkuva parturiauto.

Sari Eskelisen tytär sai Lego Friendsin keikkabussin syksyllä lahjaksi. Sitä tyttärensä kanssa rakennellessaan Eskelinen sai ajatuksen parturiautosta. Aikaisemmin parturi-kampaajana työskennellyt Eskelinen otti lainan ja hommasi vehkeet.

Autoalalla työskennelleen miehen kanssa Eskelinen haki hommaan soveltuvan vanhan ambulanssin Tikkurilasta ja tuunasi sen toimintaan sopivaksi.

– Leikkaamaan tässä mahtuu kyllä hyvin ja kaikki tarvittava kulkee mukana. Tuoli on kiinteästi kiinni, mutta peiliasiaa täytyy vielä miettiä, koska iso peili ei varmasti kestä sitä pikkuteillä ryttyytystä, Eskelinen kertoi Savon Sanomille.

Palvelutarjontaan eivät kuulu värjäykset tai permanentit, joten vettä ei tarvita.

Asiakkaan kotona keikkaa tekeviä partureita on jonkin verran, mutta toista autossa hiusten leikkauksen suorittavaa tukkataikuria Eskelinen ei tiedä.

– Tämä yritys kyllä on juuri sitä keep it simple, stupid -mallia. Tässä ei ole mitään monimutkaista. Ainoa riski on, että jos auto särkyy, ei ole työpaikkaa, pohti Eskelinen Savon Sanomille uuden yrityksen alkumetreillä.

Parturointia festareilla ja pikkukylillä

Parturiauto on tehnyt yhteistyösopimuksen paikallisen grillin kanssa, ja autolle on luvattu parkkipaikka myös muutamalla paikallisella huoltoasemalla.

Sen lisäksi tarkoitus on liikkua kirjastoauton vanavedessä pikkukylillä ja vierailla myös markkinoilla ja festareilla.

– Kerran leikkasin erään rehtorin hiukset koulun vessassa, ja laitoskäynneillä lääkäritkin saattoivat juosta perään, että ehditkö leikata hiukset, kun muuten eivät itse ehdi parturiin, Eskelinen sanoi Savon Sanomille.

Nyt kiireisiä ihmisiä helpottaa Eskelisen pihassa Lapinlahdella nököttävä Mercedes-Benz Sprinter. Tarkkoja ajoreittejä tai aikatauluja Eskelisellä ei vielä ole, mutta suunnitelmia kyllä. Ja sellaisiin paikkoihin, mihin autolla ei perille asti pääse, aikoo Eskelinen kävellä.

Lähde: Savon Sanomat

***

1:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.