Sport-hyökkääjä makasi pitkän aikaa liikkumattomana jään pinnassa – tilanteesta päivitystä: "Omin jaloin käveli ambulanssiin"

Vaasan Sportin hyökkääjän Aleksi Ainalin loukkaantuminen kesken Ilves-ottelun säikäytti Tampereella. Nyt hänen tilanteeseen on tullut päivitystä.

Ainali törmäsi Ilveksen Arttu Ruotsalaisen kanssa, ja löi päänsä jään pintaan. Ainali jäi heti makaamaan jään pintaan, eikä liikkunut.

Sportin fysiikkavalmentaja ja joukkueenjohtaja Sami Helenius kertoi MTV Urheilulle päivitystä Ainalin tilanteesta.

– Vaikea sanoa vielä, jatkotutkimuksiin menee, Helenius totesi.

– Omin jaloin käveli ambulanssille, mutta sen enempää en pysty vielä sanomaan. Sairaalassa on, hän jatkoi.

Pelaajat viittelöivät nopeasti lääkintähenkilökuntaa Ainalia hoitamaan. Ainali palasikin tajuihinsa ja alkoi liikuttaa raajojaan. Helenius ei ollut ehtinyt vielä juttelemaan Ainalin kanssa.

– Huolto ja lääkintähenkilökunta ehti juttelemaan, itse en. Sillä tavalla positiivinen uutinen, että pystyi juttelemaan.

Ainalin joukkuetoveri Olavi Vauhkonen reagoi Ainalin tilanteeseen välittömästi. Hän otti hanskansa kädestä pois ja yritti vetää Ainalin kieltä kurkusta pois, jotta tämä ei tukehdu tähän.

Helenius jakoikin kunniaa Vauhkosen toiminnalle.

– Siinä oli Vauhkosen kanssa kavereita, jotka hoitivat oman hommansa hienosti. Pitivät joukkuekaverista huolta, hatunnosto heille, että osoittivat joukkuhenkeä ja välittävät kaverista. Ne ovat hienoja juttuja, Helenius kertoi. 

Ainalin tilanne säikäytti ja koko tamperelaisyleisö hiljentyi tilanteen jälkeen. 

– Kyllähän noissa säikähtää, tosi pahalta näytti. Kun näki, että jalat liikkui ja tuli itse pystyssä pois, niin oli onneksi tajuissaan. Pahannäköinen oli ja itseä ja varmaan kaikkia muitakin säikäytti, Helenius mietti. 

Sport taipui lopulta Ilvekselle 2-4-lukemin. 


 

Lue myös:

    Uusimmat