Sport-hyökkääjän loukkaantuminen hiljensi yleisön Tampereella – JYP-pakki iski hattutempun murskajaissa Jyväskylässä

Ilves palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se kukisti Vaasan Sportin 4-2-lukemin Tampereella.

Ottelun toisessa erässä nähtiin pelottava tilanne, kun Sport-hyökkääjä Aleksi Ainali jäi makaamaan jään pintaan pitkäksi aikaa yhteentörmäyksen jälkeen.

Ainalin joukkuetoveri Olavi Vauhkonen näytti yrittävän heti törmäyksen jälkeen vetävän Ainalin kieltä kurkusta pois, jotta tämä ei tukehtuisi siihen. Ainali palasi onneksi tajuihinsa ja hänet talutettiin pukukopin suojaan.

Ilves johti ottelua 1-0-lukemin tilanteen aikaan ja teki toisen erän aikana kaksi maalia lisää, kun Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen onnistuivat maalinteossa. Ilveksen ensimmäisen maalin teki Erik Ahopelto, jolle maali oli uran ensimmäinen osuma SM-liigassa.

Sport nousi kahden maalin päähän kolmannessa erässä Jyri Niemen osumalla ja Joel Kiviranta muutti lukemiksi vielä 2-3. Rautiainen viimeisteli kuitenkin 4-2-osuman rangaistuslaukauksesta.

Jyväskylän JYP otti kolmannen peräkkäisen voiton SM-liigassa, kun se voitti Lahden Pelicansin 6-2-lukemin Jyväskylässä.

JYPin sankarina toimi puolustaja Jake Newton, joka mätti hattutempun. Newton teki JYPin ensimmäisen, kolmannen ja neljännen maalin.

JYPin muut maalit tekivät Eric Perrin, Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen.

Kärpät murskasi KalPan, HPK voitti KooKoon

Oulun Kärpät jatkoi murskavoittojen tiellä, kun se voitti KalPan 5-2-lukemin.

Kärpät ratkaisi ottelun toisessa erässä. Oululaisjoukkue johti ottelua 1-0-lukemin ensimmäisen erän jälkeen, kunnes se mätti neljä maalia reilussa 37 minuutissa. Maalintekijöinä toimivat Aleksi Heponiemi, Jasper Lindsten, Atte Ohtamaa ja Mika Pyörälä.

Päätöserässä Alexandre Texier viimeisteli KalPalle 2-5-kavennusmaalin, mutta ei pystynyt nousemaan tämän lähemmäksi. Pyörälä nousi Kärppien kaikkien aikojen pistepörssissä toiselle sijalle.

Hämeenlinnan Pallokerho palasi takaisin voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti KooKoon 4-2-lukemin.

Niclas Lucenius vei HPK:n 1-0-johtoon ottelun avauserässä, mutta Ed Wittchow tasoitti ottelun toisessa erässä.

Päätöserässä 2-1-voittomaalin HPK:lle teki Jere Innala. Lucenius muutti lukemiksi vielä 3-1 ja Innala viimeisteli tyhjään maaliin 4-1-maalin.

SaiPa kukisti Ässät

SaiPa otti toisen peräkkäisen voiton SM-liigassa, kun voitti Porin Ässät 2-1-lukemin Lappeenrannassa.

Ässät meni ensimmäisessä erässä 1-0-johtoon Aki Juuselan maalilla, mutta SaiPa nousi tasoihin Ahti Oksasen osumalla.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ratkaisumaalin teki SaiPalle Tomi Iso-Mustajärvi.

Lukko otti neljännen voiton putkeen SM-liigassa, kun se voitti Jukurit 2-1-lukemin Mikkelissä.

Lukko meni ensimmäisessä erässä Heikki Liedeksen osumalla 1-0-johtoon, mutta Jukurit nousi tasoihin 18-vuotiaan Kristian Tanuksen maalilla.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ratkaisumaalin teki Lukolle teki Toni Koivisto.