Sosiaalisen median kampanja rikkoo stereotypioita: ”Poika, joka pukeutuu pinkkiin, on edelleen poika”

Uusi sosiaalisen median kampanja tukee pikkupoikia hälventämällä sukupuolten välisiä stereotypioita sekä torjumalla maskuliinisuuden vaatimuksia.

Perinteisesti pojat puetaan siniseen ja tytöt vaaleanpunaiseen. Äiti ja vaatesuunnittelija Martine Zoer ei kuitenkaan ole asiasta samaa mieltä, vaan hän on ryhtynyt tarjoamaan vaaleanpunaisia vaatteita niin tytöille kuin pojillekin.

Hän on käynnistänyt myös sosiaalisen median kampanjan nimeltä Still a Boy, jonka avulla hän haluaa lieventää sukupuolten välisiä raja-aitoja.   

On haaste kasvattaa poikia nykymaailmassa

Zoerin Instagramissa toimiva kampanja on saanut paljon kritiikkiä, ja hänen liiketoimintaansa syytetään lasten sukupuolen ryöstämisestä. Hän ei aio kuitenkaan luovuttaa, vaan jatkaa kampanjoimistaan hyvän asian puolesta. 

– Aloin käyttää hastagia #StillABoy sanoakseni, että poika, joka pukeutuu pinkkiin on edelleen poika, aivan samoin kuin tyttö on edelleen tyttö, vaikka käyttäisi sinistä, Zoer kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pian hän huomasi myös muiden vanhempien lisäävän omia valokuvia aiheesta, jolloin hän päätti luoda kokonaisen Instagram-tilin valokuvien jakamiseen.

Kahden pienen pojan äiti Zoer hakee inspiraatiota omista lapsistaan, jotka hänen kertomansa mukaan ovat opettaneet hänelle paljon.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Heillä on niin paljon energiaa, he ovat villejä ja herkkiä samanaikaisesti. On suuri haaste kasvattaa poikia näyttämään tunteitaan maailmassa, jossa heidän käsketään olla kovia jätkiä, Zoer kertoo.  

Äiti toivoo, että kampanja kannustaa lapsia olemaan lapsia, mutta myös ihmisiä puhumaan siitä, mitä merkitsee olla poika.

– Vaikka lorun mukaan pojat on tehty etanoista ja sammakoista, pojat voivat olla myös huolehtivia ja suloisia, Zoer muistuttaa.

Tytöt myös stereotypioiden kohteena 

Stereotypiat eivät koske ainoastaan poikia, vaan myös tyttöjen odotetaan leikkivän rajujen leikkien sijaan nukeilla.

Tämän asian vuoksi Zoer on luonut myös StillAGirl-nimisen Instagram-tilin, johon on koottu valokuvia tytöistä perinteisissä poikien leikeissä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Miksi ei saa kiusata? Suomalaislapset kertovat videolla:


Lue myös:

    Uusimmat