Sorruitko sinäkin? Näin moni on jo päätynyt tekstailemaan eksälleen koronaeristyksen aikana: "Yleisin yksittäinen syy oli..."

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53
Kun tapaat kiinnostavan ihmisen, aluksi kaikki sujuu ihanasti: viestittelette ja huumori kukkii. Sitten hän katoaa kuin tuhka tuuleen eikä vastaa enää koskaan... Nämä kokemukset ovat kaikille nettideittailijoille tuttuja!

Koronakotoilu on saanut monet ottamaan yhteyttä entiseen kumppaniin. Syy on usein viaton.

Joko tekstasit tylsyyspäissäsi entiselle rakkaallesi? Yksi viidestä myöntää tekstailleensa eksälleen koronakaranteenin aikana, paljastaa koronanaikaisista suhteista tehdyn kyselyn väliaikatulos.

Yksi viidestä tekstasi eksälle

Alustavan datan mukaan yksi viidestä kyselyyn vastanneesta myönsi tekstanneensa ainakin yhdelle entiselle kumppanilleen. Tästä ryhmästä melkein puolet oli tekstannut useammalle, kertoo Refinery29.

– Lisäksi noin yksi neljästä kertoi kuulleensa eksästään (karanteenin aikana). Näistä ihmisistä suurin osa kertoi vastanneensa eksälle, kuvaa kyselyn kollegojensa kanssa järjestänyt tutkija Justin Lehmiller nettisivullaan.

Sinkut tekstailivat eksälleen useammin kuin varatut, ja he myös ottivat todennäköisemmin yhteyttä useisiin ex-rakkaisiin.

– Miksi ihmiset ottavat yhteyttä entiseen kumppaniinsa juuri nyt? Yleisin yksittäinen syy, ihmisen suhdestatuksesta riippumatta, oli vain kuulla heidän kuulumisensa. Tarkemmin sanottuna ihminen yleensä halusi varmistaa, että exä on turvassa ja terveenä, tai kysyä, miten nämä pärjäävät tunnetasolla, Lehmiller kuvaa.

Osa kaipasi salasuhdetta tai läheisyyttä

Pieni vähemmistö tekstasi ex-rakkaalleen, koska oli tylsistynyt, halusi seksiä tai kaipasi fyysistä läheisyyttä. Osa halusi tietää, seurusteleeko entinen rakas kenenkään kanssa, tai  kysyäkseen, haluaisiko tämä palata yhteen. Sinkut ottivat todennäköisemmin yhteyttä eksäänsä yksinäisyyden vuoksi.

Ainakin muutama varattu ihminen oli myös ottanut yhtyettä entiseen kumppaniinsa pettämismielessä.

– Tämä vihjaa siihen, että ainakin pienelle määrälle ihmisiä tämä pandemia muuttaa sitä, miltä heistä tuntuu nykyisessä suhteessaan, tai se saa heidät harkitsemaan menneitä päätöksiään uudelleen, Lehmiller kuvailee.

Ilmiö "melko yleinen"

Lopuksi hän lohduttaa kaikkia tekstailuun "sortuneita".

– Jos olet löytänyt itsesi ottamasta yhteyttä eksääsi, tai jos hän on ottanut yhteyttä sinuun, et todellakaan ole yksin! Tämä vaikuttaa olevan melko yleistä nyt.

Ilmiö puhuttaa netissä

Eksälle tekstaaminen on puhuttanut netissä koko karanteenin ajan. Osa ihmisistä kertoo, ettei tekstaisi eksälleen mistään hinnasta. Joidenkin mielestä tapa on kuitenkin inhimillinen.

– Niiden ihmisten, jotka eivät tekstaa eksälleen karanteenin aikana, pitäisi saada valtion jakamat tukirahat postissa ensimmäisinä, Twitter-käyttäjä Antowyn Cauley uskoo.

– Tyhmät ämmät tekstaavat eksälleen karanteenin aikana. Puhun itsestäni. Minä olen sellainen tyhmä ämmä, nimimerkki mik heittää.

– Ihmiset ikävöivät eksiään ja tekstailevat heille karanteenin aikana. En minä. Minä kaipaan vain ripsihuoltajaani ja kynsienlaittajaani, Karol vannoo.

"Sain viestin neljältä mahdolliselta deitiltä, jotka viimeisen kahden vuoden aikana ovat ghostanneet minut..."

Refinery29-sivun haastattelema perheterapeutti muistuttaa, että vaikka eksä tekstailisi, hänelle ei ole pakko vastata. Sivustolla salanimeä Kim käyttävä 31-vuotias kertookin saaneensa yllättäen "koronaviestejä" entisiltä tuttavuuksilta.

– Sain viestin neljältä mahdolliselta deitiltä, jotka viimeisen kahden vuoden aikana ovat ghostanneet minut, ja nyt he halusivat tietää "mitä kuuluu" ja "miten karanteeni sujuu". Ajattelin itsekseni, että heillä täytyy olla todella tylsää, ja sitten estin heidän numeronsa, Kim kuvaa.

The Kinsey Instituten "seksi ja suhteet covid-19-aikana" -kysely on edelleen avoinna ja aiheen tutkiminen jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat