Huhu: Sonyn kaksoiskameroita tulossa huippuluokan älypuhelimiin

Sony on maailman merkittävimpiä kamerakennojen toimittajia, ja Sonyn kameroita käytetäänkin useissa eri valmistajien älypuhelimissa. Viime viikolla Sonyn tulosjulkistuksen yhteydessä yhtiön talousjohtaja Kenichiro Yoshida valotti yhtiön tulevaisuudennäkymiä, ja mainitsi myös älypuhelimien kaksoiskameraratkaisut.

Yoshidan mukaan Sonyn kahden linssin tai kahden kameran ratkaisuja tullaan näkemään merkittävien älypuhelinvalmistajien laitteissa seuraavan vuoden aikana. Aiheesta kertoneen XperiaBlogin mukaan maininta osuu hyvin yksiin viimeaikaisten iPhone-huhujen kanssa. Applen on huhuttu esittelevän kaksoiskameran tulevassa iPhone 7 Plus -mallissa. Yoshida kuitenkin toppuutteli innostusta toteamalla, että huippuluokan älypuhelimien kysyntä on laantumassa, mikäsaattaa hidastaa kaksoiskameroiden saapumista markkinoille. Yoshidan arvion mukaan isommissa määrin kaksoiskameroita tullaan näkemään vasta vuonna 2017.

Älypuhelimissa kameroiden laatua ja ominaisuuksia rajoittaa vähäinen tila, ja erityisesti perinteisiä zoomausratkaisuja on vaikea sovittaa ohuisiin älypuhelimiin. Yksi ratkaisu voisi olla käyttää kaksoiskameraratkaisua, joka yhdistää kaksi erilaista optiikkaa. Kaksoiskameralla voitaisiin pieneen tilaan sovittaaesimerkiksi optinen zoom tai napata parempia kuvia vähässä valossa.

Lue myös:

    Uusimmat