Sonja Lumpeen kassi:

- siikafile - parsakaali- sinihomejuusto- Mascarpone-juusto- porkkana - tuore inkivääri - savustettua lohta - kuivattuja herkkutatteja - karhunvadelmia

Antti Vahteran ja Sonja Lumpeen menu:

Siikaa ja vihanneksia

80 g siikafileetä henkeä kohden 3 rkl sitruunan mehua4 rkl oliiviöljyä suolaa mustapippuria myllystä

vihanneslisäke:

1 tl tuoreen inkiväärin lastuja 1 dl kevyesti keitettyjä parsakaalin nuppuja 1 dl porkkanakuutioita kypsäksi keitettyinä 1/2 dl paistettuja herkkutatteja 2 rkl silputtua tilliä 1/2 dl oliiviöljyä 1 limen puristettu mehu suolaa mustapippuria myllystä

Leikkaa siikafileestä ohuita viipaleita oliiviöljyllä sivellyn lautasen pohjalle. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Lisää päälle vihannesseos.

Savustettua lohta ja aurajuustokastiketta

100-150 g savustettua lohta henkeä kohden 50 g Aura gold -juustoa 1 dl kermaa mustapippuria

Sulata juusto kuumaan kermaan kattilassa, sekoita tasaiseksi ja mausta vielä mustapippurilla. Lisää kastike lautaselle ja nosta lämmin savulohenpala päälle.

Paahdettua siikaa ja herkkutattikastiketta

150 g tuoretta siikafileetä henkeä kohden 1 rkl voita mustapippuria myllystä suolaa 20 g kuivattuja herkkutatteja 1 salotti sipuli 1 dl kermaa

Paahda siikafilee kuumalla pinnoitetulla pannulla nahkapuolialaspäin kunnes kypsyminen näkyy sivulta fileestä. Käännä nopeasti ja nosta pannulta kuumasta kastikkeen päälle.

Liota tatteja hetki vedessä. Paista kattilassa silputun sipulin kanssa muutama minuutti, kunnes kauniin kevyen ruskistunutta. Lisää jauhot ja sekoita sieni-vesiliemi. Lisää kerma ja anna kiehahtaa hetki. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Savulohi-toast

100 g savustettua lohta 20 g Mascarpone -juustoa 10 g smetanaa 2 rkl silputtua tilliä 1 rkl sitruunan mehua mustapippuria myllystä suolaa paahtoleipäviipale

Sekoita juusto, smetana, tilli ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi sekä mausta pippurilla ja suolalla. Lisää lohi ja nosta pahdetun leivän päälle.

Mascarpone-kermaa ja karhunvatukoita

1 dl Mascarpone -juustoa 1 dl kermaa 1 vaniljatanko 2 rkl sokeria

Vaahdota kerma sokerin kanssa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljanmalto veitsellä tankojen sisältä. Lisää juustoon ja kuohkeuta vispilällä. Yhdistä kermavaahto ja juusto keskenään sekä lisää karhunvatukoiden päälle lautaselle.

100 g karhunvatukoita 2 rkl sokeria 2 cl Cointreau -likööriä

Kuumenna puolet karhunvatukoista sokerin kanssa kattilassa. Lisää likööri ja kuumenna vielä hetki. Jäähdytä ja yhdistä loput karhunvatukat.

Lue myös:

    Uusimmat