Mainos

Soldiers of Odin sai haastajan Norjassa – nyt kaduilla partioi myös Soldiers of Allah

Oslon islamistiryhmittymiin yhteydessä olevat tahot väittävät perustaneensa Soldiers of Allah –partion vastauksena Norjan kaduilla partioivalle Soldiers of Odinille, uutisoi The Local.

– Vastauksena vääräuskoisten Soldiers of Odin –partioille me muslimit olemme päättäneet luoda ryhmän, joka partioi kaduilla, ensin Oslossa, estääkseen pahan ja rohkaistakseen hyvään, norjalaiselle uutislehti VG:lle kerrottiin.

Virallisesti ryhmä kutsuu itseään nimellä Jundullaah, joka kääntyy englanniksi muotoon Soldiers of Allah. Joukon jäseneksi itseään väittävä henkilö lähetti VG:lle tiedon ryhmän virallisesta univormusta: musta huppari, jonka selässä on jihadistijärjestö Isisin käyttämä lippu.

Norjan poliisi on kieltäytynyt kommentoimasta ryhmää, mutta poliitikko Hadia Tajik tuomitsi tiukasti molemmat norjalaiset katupartiot.

– Omankädenoikeus ei kuulu Norjaan, tehtiin se Odinin tai Allahin nimissä. Oletan, että poliisi, joka on ainoa, jolla on oikeus partioida kaduilla ja käyttää voimakeinoja, seuraa näitä ryhmiä niiden vaatimalla vakavuudella, Tajik kommentoi.

"Partioilla on eri tavoitteet"

Soldiers of Odinin on kerrottu erottaneen ryhmän merkittävimmän edustajan Ronny Alten tämän Soldiers of Allahiin kohdistuneen reaktion takia. Norjalaisen verkkosivuston mukaan Alten kommentit katupartioryhmien välisestä mahdollisesta yhteenotosta olivat haitallisia Soldiers of Odinin imagolle.

Alte kertoi VG:lle, että asiat voisivat “muuttua vaarallisiksi”, mikäli Soldiers of Allah alkaisi käyttää partioitaan radikalisoituneiden henkilöiden rekrytointiin. Hänen mukaansa partioilla on täysin eri tavoitteet.

– Me haluamme turvalliset kadut, mutta he haluavat käyttää pakkokeinoja ja sortoa. Se, että he käyttävät ilmaisuja kuten ”vääräuskoinen” kuvaillakseen meitä, aiheutti reaktioni. Mitä he aikovat – pakottaa meidät kääntymään islamiin?

Suomalaislähtöinen Soldiers of Odin –katupartioryhmä on yhdistetty useaan otteeseen uusnatseihin. Katupartiot perustettiin viime vuonna vastauksena suuriin pakolais- ja turvapaikanhakijamääriin. Soldiers of Odinilla on alajaostoja Suomen ja Norjan lisäksi myös Virossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.