Sodan erottama aviopari löysi toisensa 60 vuoden jälkeen

Boris ja Anna Koslov menivät naimisiin Stalinin-aikaisessa Neuvostoliitossa. Valtion viholliseksi julistettu Anna katosi Borisin ollessa sotimassa. Vuosikymmenten ja toisten avioliittojen jälkeen he tapasivat sattumalta kadulla, kertoo gimundo.com.

– Rakkaani, olen odottanut sinua niin kauan. Elämäni, vaimoni.

Kun Boris Koslov lausui nuo sanat nuoruudenrakastetulleen Annalle, heidän viime tapaamisestaan oli kulunut 60 vuotta.

Kyyneleisin silmin toisiaan epäuskoisina katseleva pari törmäsi entisessä kotikaupungissa vain sattumalta. Oli vuosi 2007. Heitä erottaneet vuosikymmenet pitivät sisällään sotaa, toisia avioliittoja ja lapsia.

Siperia erotti

Anna Koslov ja hänen miehensä Boris menivät naimisiin, kun Neuvostoliitto oli Stalinin vallassa. He ehtivät olla naimisissa vain kolme päivää, ennen kuin Boriksen piti lähteä puna-armeijan riveihin. Pari luuli pääsevänsä pian jatkamaan yhteistä elämää ja perustamaan perhettä.

Toisin kävi.

Kun Boris palasi sodasta, koti oli kylmä ja tyhjä. Annaa ei näkynyt missään. Hänet oli perheineen julistettu valtion viholliseksi ja lähetetty Siperiaan.

– Uhkasin tehdä ennemmin itsemurhan kuin elää ilman miestäni, mutta lopulta minun oli pakko lähteä. Se oli elämäni hirveintä aikaa, Anna muisteli The Telegraphille.

Boris ei edes tiennyt, oliko vaimo elossa. Hän etsi Annaa vuosikausia onnistumatta. Lopulta molemmat menivät uusiin naimisiin ja saivat lapsia.

Pari ei silti unohtanut toisiaan. Kun Boris kirjoitti kirjan, hän omisti sen Annalle – naiselle, jota hän oli niin kovin rakastanut, mutta menettänyt vain kolmen yhteisen yön jälkeen.

Kukaan ei vetänyt vertoja

Sekä Boris että Anna jäivät ajan myötä leskiksi. Vuonna 2007 Anna päätti lähteä käymään talossa, jossa hän ja Boris olivat viettäneet kolme yhteistä yötä. Hän ei uskonut enää koskaan näkevänsä miestä ja halusi viimeisen kerran kunnioittaa yhdessä vietettyjä hetkiä.

Anna ei tiennyt, että samaan aikaan eräs 80-vuotias herrasmies oli lähtenyt samaan suuntaan viedäkseen kukkia vanhempiensa haudalle.

Kadulla, vastakkaisilla puolilla tietä, heidän katseensa kohtasivat.

– En ollut uskoa silmiäni. Tutunnäköinen mies tuijotti ja käveli lähemmäksi. Sydämeni hyppäsi. Tiesin, että se on hän, ja itkin ilosta, Anna kertoi The Telegraphille jälleennäkemisestä.

Boris ei saanut silmiään irti vaimostaan.

– Kyllä, olin rakastanut toisia naisia, kun olimme erossa. Mutta Anna oli aina ollut elämäni todellinen rakkaus, hän sanoi lehdelle.

Lähde: Gimundo.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja