75 vuotta yhdessä ollut aviopari kuoli samana päivänä

75 vuotta naimisissa olleen Josie Coxin aviomies J.C kuoli vuonna 2010. Josie menehtyi viisi tuntia myöhemmin. Tarinasta kertoo gismodo.com.

Yhdysvaltalainen nuoripari koputteli joulupäivänä vuonna 1932 paikallisten pappien ovia. Rakastuneet J.C ja Josie Cox olivat päättäneet mennä naimisiin. Jo toisella ovella tärppäsi, ja pastori vihki heidät.

Häämatkalle pari lähti kanafarmille. Se eikä suhde aina ehkä muutenkaan ollut kaikista romanttisin, mutta pari pysyi päättäväisesti yhdessä seuraavat 75 vuotta.

Vanhetessa Josien näkö heikkeni, eikä J.C enää kuullut kunnolla.

– Isoisä ei tosin muutenkaan koskaan puhunut paljoa. Hänen tapansa seurustella oli istua yhteisen limutölkin ääressä , lapsenlapsi Marla Williamson kertoi WFAA:lle.

Pari asui samassa kolmiossa Fort Worthissa, Teksasissa, yli 50 vuotta. Lopulta heidän piti muuttaa vanhainkotiin. Josie halusi huolehtia miehestään siellä kuten aina ennenkin. Hän silitti tämän paidat ja housut joka päivä.

– Isoäiti piti huolen siitä, että minne tahansa J.C meni, niin hän meni siisteissä vaatteissa, lapsenlapsi Lesha Grimm kertoi WFAA:lle.

"Tule, mennään jo"

Vuonna 2010 Josie makasi J.C:n vieressä sängyllä ja piteli tämän kädestä kiinni. Keuhkokuumeeseen sairastunut J.C kuoli hiljaa viereen.

Sydänongelmaiselle Josielle aviomiehen kuolema näytti olevan liikaa kestettäväksi. Hän makasi sängyssään viisi tuntia miehen kuoleman jälkeen surren ja kykenemättä liikkumaan. Lapsenlapset ympäröivät vanhan naisen.

– Isoäiti, me kyllä pärjäämme. Isoisä ja lapsesi odottavat sinua. Kaikki on hyvin. Voit lähteä, Williamson kertoi kuiskanneensa Josien korvaan.

Hetken päästä Josie sulki silmänsä viimeistä kertaa.

– Isoisä ei puhunut paljon ääneen kuollessaan. Hän vain meni, ja isoäiti meni hänen mukanaan. Tuntuu kuitenkin kuin J.C olisi äänettömästi sanonut Josielle: "Tule, mennään jo", Grimm kertoi The Star-Telegramille.

Lähde: Gismodo.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja