SM-liigapelaaja sai pikahälytyksen MM-kisoihin – "Suomi on hyvä joukkue, mutta..."

Tanskalaispuolustaja Oliver Larsen sai kutsun jääkiekon MM-turnaukseen eilen, ja tänään mies pelasi ensimmäisen ottelunsa. Huomenna vastassa on isäntä Suomi, ja Larsen muistuttaa edellisestä keskinäisestä pelistä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Jo tänään maanantaina Ruotsia vastaan Tampereella pelannut Larsen kertoi MTV Urheilulle saaneensa kutsun joukkueeseen eilen.

– Sain soiton, kun olin kotona sohvallani. Olen iloinen siitä, Larsen kertoi.

Tapahtumista Ruotsia vastaan Larsen ei sen sijaan ollut ilahtunut, vaan pettynyt. Ottelun avausmaalin tehnyt Tanska taipui lopulta 1–4-tappioon.

– Pelasimme minusta todella hyvän pelin ja etenkin ensimmäisen erän (maalit erässä 1–1). Puolustuspelaamisemme oli hyvää, mutta emme saaneet toisessa ja kolmannessa erässä haluamaamme tulosta.

Jokinen toivotti tsempit

Larsen on Mikkelin Jukurien SM-liigapuolustaja, joka on pelannut arvokisoja Tanskan nutussa aiemminkin. Viime vuonna hän tahkosi sekä Pekingin olympialaisissa että Suomen MM-kisoissa, joissa Tanska nähtiin Helsingissä.

Jukurien päävalmentaja ja C Moren asiantuntija Olli Jokinen ehti nyt antaa tuoreen pelin alla tsempit.

– Hän sanoi "onnea ja pelaa hyvin". Puhumme jälleen turnauksen jälkeen.

Larsen oli viime aikoina käynyt jäällä "vain ottamassa vähän tuntumaa", mutta kovia jääharjoituksia ei ollut tuoreeltaan vyöllä. Pelaaminen tuntui kuitenkin nyt "ok:lta".

"Päihitimme heidät harjoitusottelussa"

Tanska on huomenna lohkovaiheen päätösottelussaan kriittisessä paikassa Suomea vastaan. Tanska on A-lohkossa viidentenä, pisteen perässä lohkon neljännessä eli viimeisessä puolivälieräpaikassa kiinni olevaa Saksaa.

– Minulla on hyvä fiilis. Suomi on hyvä joukkue, mutta päihitimme heidät harjoitusottelussa aiemmin. Odotan hyvää peliä huomenna, Larsen sanoi.

Suomi ja Tanska kohtasivat MM-turnauksen alla huhtikuussa kahdesti. Ensimmäisen pelin Suomi vei Vaasassa 3–1, mutta Tanska kukisti Leijonat seuraavana päivänä Porissa 2–0.

Larsen uskoo, että Tanskalla on realistinen mahdollisuus lyödä Suomi jälleen.

– Totta kai. Siksi olemme täällä.

– Jos saamme ylivoimaa, meidän täytyy tehdä tulosta. Iso avain on hyödyntää paikkamme.

Tanskan on puolivälieriin päästäkseen pakko voittaa lohkokolmonen Suomi, ja Saksan olisi kärsittävä puolestaan Ranskaa vastaan pistemenetyksiä. Larsen totesi toisesta koitoksesta lyhyesti, että toivottavasti Ranska voittaa.

Leijonien pelitapa horjuu, Jukka Jalonen on poikennut kaavastaan – "Mikko Rantanen on se suurin syy" 4:46
Leijonien pelitapa horjuu, Jukka Jalonen on poikennut kaavastaan – "Mikko Rantanen on se suurin syy."

Lue myös:

    Uusimmat