MM-kisojen törkein temppu – Leijonat-tähti puolustaa sikaillutta Kanadan NHL-miestä: "Tosi symppis henkilö"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen tähtipuolustaja Olli Määttä on harmissaan, että Kanadan hyökkääjä Joe Veleno ei pääse enää pelaamaan tässä MM-turnauksessa. Määttä puolustaa MM-turnauksen sikamaisimpaan temppuun sortunutta Velenoa henkilönä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kanadan Veleno polkaisi luistimella Sveitsin Nino Niederreiteria jalkaan maiden välisessä ottelussa Latvian Riiassa lauantaina. Veleno selvisi jäällä ilman jäähyä, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF lätkäisi hyökkääjälle viiden ottelun pelikiellon sunnuntaina.

– Ei se näyttänyt hyvältä, mutta niitä harmillisia tilanteita on sattunut, Leijonat-puolustaja Olli Määttä sanoo MTV Urheilulle Tampereella ja jatkaa:

– Tunnen Joen. Hän ei ole ilkeä jätkä millään tavalla. Tosi hyvä ja kiltti tyyppi. Vähän tuntuu pahalta, että näin kävi.

Määttä ja Veleno tuntevat toisensa NHL-seura Detroit Red Wingsin joukkuekavereina. Kaksikko ei ollut kuitenkaan toistaiseksi jutellut Velenon Sveitsi-ottelun teosta keskenään.

– Se (tilanne) oli totta kai harmi, mutta onneksi Niederreiter on kunnossa eikä hänellä ole mitään. Harmi nähdä, että Veleno ei voi enää pelata. Tuntuu pahalta hänen puolestaan, Määttä virkkoo.

"Tosi symppis henkilö ja hyvä kaveri"

Määtän on vaikea sanoa, mitä Velenon päässä mahtoi pöyristyttäneessä tilanteessa käydä.

– En osaa hänen päänsä sisään mennä. En ole jutellut hänen kanssaan, mutta sen tiedän, että hän on tosi symppis henkilö ja hyvä kaveri.

Määttä ei lähde ottamaan suuresti kantaa Velenon viiden ottelun kakkuun. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ja Leijonien varakapteeni kuitenkin toteaa, että videoilta katsottua tilannetta on varmasti tarkkaan mietitty ja siitä on "vaikea valittaa".

Heljanko: "Olisi voinut käydä tosi pahasti"

Leijonat-maalivahti Christian Heljanko puolestaan tuomitsee Velenon törkyilyn suoraan.

– Mitä olen videolta nähnyt, kuten kaikki muutkin, ei tähän peliin kuulu tuollaiset temput, Heljanko painottaa.

Leijonien maalivahtihierarkian kolmonen uskoo, ettei vastaavaa tulla ihan hetkeen näkemään, ja "hyvä niin".

– Kyllä siitä pitkä pelikielto tuli. Eiköhän se taas luonut keskustelua, mitä tuolla saa ja mitä ei saa tehdä.

Heljanko huokaisee, että onneksi Niederreiter selvisi tällä haavaa suuremmitta vammoitta.

– Siinä olisi voinut käydä kyllä tosi pahasti.

Heljangonkin on vaikea arvioida, oliko viiden ottelun panna sopivasti suhteessa tekoon.

– En tiedä, mitkä ovat kriteerit, mutta ainakin se, että ei enää näissä kisoissa pelaa, on sellainen tuomio, jonka kaikki ottavat vastaan.

Lue myös: