Leijonien lohkosijoitus varmistui – puolivälierien vastustajaksi kaksi vaihtoehtoa

Maalikooste: Tanska - Ruotsi 3:13
Ruotsi kukisti Tanskan 4-1 ja pelaa tiistaina lohkovoitosta Yhdysvaltoja vastaan.

Suomi sijoittuu jääkiekon MM-kisojen alkulohkossaan kolmanneksi. Asia varmistui, kun Ruotsi kukisti A-lohkon maanantaikamppailussa Tanskan maalein 4–1.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ruotsin voitto tarkoittaa sitä, ettei Leijonat voi enää tavoittaa lohkopelinsä päättänyttä Tre Kronoria. Tiistain Tanska-ottelu on näin ollen Suomelle lohkosijoituksen kannalta merkityksetön.

Tanskalle ottelussa on vielä toistaiseksi panosta, sillä joukkue on vain pisteen päässä nelossijaa hallussaan pitävästä Saksasta, joka voi kuitenkin ratkaista puolivälieräpaikkansa jo tiistain päiväottelussa Ranskaa vastaan.

Ruotsi ja Yhdysvallat ratkaisevat A-lohkon voiton tiistain kierroksella. Ottelun voittaja on lohkon ykkönen.

Leijonien puolivälierävastus ratkeaa tiistaina B-lohkon iltapäivän ottelussa Kanada–Tshekki. Tämän ottelun voittaja on lohkonsa kakkonen ja Suomen tuleva vastustaja torstain puolivälieriin. Maanantaina Kanada oli vaikeuksissa Norjan kanssa, mutta onnistui nousemaan kahden maalin takaa tasoihin. Ottelu päättyi voittomaalikisassa Norjan hyväksi maalein 3–2.

Kanadan piste tarkoitti sitä, ettei Latvia voi enää nousta B-lohkon kakkoseksi. Skenaario olisi sotkenut jatko-ohjelman perusteellisesti, sillä kisojen isäntämaat Suomi ja Latvia eivät voi joutua puolivälierissä vastakkain. Tässä tilanteessa puolivälierät olisikin pelattu lohkojen sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat