SM-liigan menestysseura JYP on nyt valtavassa myllerryksessä – Petteri Sihvonen huojuvasta korttitalosta: "Ei käy kateeksi"

13:28
Liigan karut taloustiedot, Ilveksen kiihtyvä alamäki ja puhuttavat aikalisät – Liigaviikko tiivistää viikon puheenaiheet

Jääkiekon SM-liigassa JYP ehti nousta todelliseksi menestysseuraksi 2010-luvun taitteessa. Tällä hetkellä seura on myllerryksessä. Uusi sukupolvi on jo levittäytynyt jyväskyläläisten riveihin, mutta samalla muutosprosessissa on ollut omat käynnistymisvaikeutensa. Petteri Sihvonen avaa konkretian kautta sitä, miksi JYP on sukeltanut tällä kaudella.

JYP nousi yhdeksi SM-liigan menestysseuraksi 2000-luvun lopulla. Nousu huipentui keväällä 2009, jolloin JYP juhli historiansa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Tämän jälkeen JYP on ollut pitkään kärkipään seurojen joukossa. Kultasaldo täydentyi keväällä 2012, minkä kylkeen JYP on napsinut myös kolme pronssia (2010, -13, -15 ja -17).

Menestys on ollut muisto vain alkukauden aikana. JYP lomautti valmennusjohtonsa koronaviruspandemiasta johtuvien talousvaikeuksien takia. Samalla joukkueen suoritukset ovat menneet melkoista vuoristorataa.

– JYPillä on tämmöinen pidempi alamäki käynnissä. Se lähti käyntiin jo muutama vuosi sitten, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen kuvailee.

– Joukkueessa on edelleen konkareita, mutta sitten myös kymmenkunta vuonna 2000 tai sen jälkeen syntyneitä pelaajia. JYP on uudistamassa juttuaan ja katseet ovat tulevassa. Silti, siellä on (Jarkko) Immosta ja (Jani) Tuppuraista sun muuta.

– Sitten on vielä korona ja kaikki. Ei käy kateeksi tällä hetkellä, kun miettii jyväskyläläistä jääkiekkoa, Sihvonen pohtii.

Miten vaikeudet ovat näkyneet jäällä? Miksi JYPillä on ollut niin isoja vaikeuksia? Petteri Sihvonen avaa ongelmakohtia klippien kautta jutun yläreunan videolla.

Sub: JYP – KalPa perjantaina kello 18.25. Ennakkolähetys (Hockey Night Live) käynnistyy kello 18.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja