SM-liigan illan TV-ottelussa dramaattinen käänne: Michael Joly nousi suureksi tähdeksi

Dramaattinen tasoitus: HPK-tähti Michael Jolyn maltti oli valttia 1:10
Dramaattinen tasoitus: HPK-tähti Michael Jolyn maltti oli valttia

Jääkiekon SM-liigan torstain TV-ottelussa HPK kohtasi JYPin. Vierasjoukkue JYP näytti jo marssivan voittoon, mutta isäntien Michael Joly oli toista mieltä.

JYP sai taistoon loistoalun, kun NHL-lupaus Joakim Kemell osui heti ensimmäisellä peliminuutilla (0.59). Lisää tuli erän viimeisellä sekunnilla, kun Teemu Suhosen laukaus upposi HPK-nuottaan.

Isäntien kavennus syntyi toisen erän loppuhetkillä, kun Antti Pihlström teki vahvan esityön ja Juuso Hietanen hiipi oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan. Kiekko ohi JYP-vahdin Topias Leinosen ja HPK mukaan peliin.

JYP oli pitkään voitossa kiinni, kunnes HPK:n ykköstähti Michael Joly astui esiin.

2–2-tasoitusmaali syntyi ajassa 59.40, kun HPK oli ottanut Sami Rajaniemen pois maalilta.

Ratkaisua jouduttiin hakemaan lopulta voittomaalikilpailusta asti. Siellä sankarin viittaa heilutti Joly. Kaksi onnistumista, joista toinen varmisti HPK:lle 3–2-voiton.

HPK–JYP, kaikki maalit

0–1, Joakim Kemell

JYPille loistoalku: Joakim Kemell laittaa verkot tötterölle heti ensimmäisellä peliminuutilla 0:59

0–2, Teemu Suhonen

JYPille todellinen pukukoppimaali – vieraiden johto kasvoi erän viimeisellä sekunnilla 0:50

1–2, Juuso Hietanen

HPK mukaan peliin: Antti Pihlströmiltä väkevä työ, Juuso Hietanen hiipii oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan 1:22

2–2, Michael Joly