Sky: Euroopan uusi superliiga on jo pitkällä suunnitteluvaiheessa – miljardihanke mullistaisi seurajalkapallon ja nostaisi palkintorahat pilviin

5:32
Mestarien liiga starttaa tiistaina! Asiantuntijat ennakoivat alkulohkojen voimasuhteita – Real Madrid ja Manchester United vaikeuksissa

Sky Newsin tuoreen uutisen mukaan "Euroopan Valioliiga" voi olla pian totta. Kanavan saamien sisäpiiritietojen mukaan uudesta liigasta, joka käytännössä korvaisi nykyisen Mestarien liigan, tiedotetaan mahdollisesti jopa ennen lokakuun loppua.

Puheet Euroopan suurseurojen uudesta yhteisestä superliigasta ovat saaneet viime aikoina merkittävästi tuulta alleen. Sky Newsin tuoreen uutisen perusteella suunnitelmat uuden liigan lanseeraamisessa ovat edenneet jo pitkälle.

Skyn mukaan uusi superliiga, sarja vain harvoille ja valituille suurseuroille ympäri Eurooppaa, operoisi Euroopan jalkapalloliiton Uefan sijaan Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan alaisuudessa.

Rahoitusta uuden liigan lanseeraamiselle on haettu JP Morgan -liikepankista, joka on Skyn mukaan lainaamassa seuroille sarjan perustamista varten kuusi miljardia dollaria.

Uutisen mukaan toistakymmentä seuraa Englannista, Ranskasta, Saksasta, Italiasta ja Espanjasta neuvottelevat asemastaan uuden liigan mahdollisina perustajaseuroina.

Uutta superliigaa on kaavailtu pelattavaksi koko kauden mitassa ja se käytännössä korvaisi nykyisen Uefan Mestarien liigan. Sarjassa pelaisi 16–18 seuraa ympäri Eurooppaa, ja Mestarien liigan tavoin keväisin otteluohjelmassa olisi pudotuspelit. Kullekin mukana olevalle seuralle kertyisi kauden aikana vähintään 30 ottelua.

Uudessa superliigassa palkintosummat nousisivat moninkertaiseksi nykyisistä Mestarien liigan palkintorahoista.

Isoista suunnitelmista huolimatta sarjaa pelattaisiin nykyisen Mestarien liigan tavoin rinnan seurojen kotimaisten sarjan kanssa.

Erään Sky Newsin haastatteleman lähteen mukaan sarjan suunnitelmat ovat edenneet jo niin pitkälle, että niistä voitaisiin tiedottaa aikaisintaan jo lokakuun lopussa. Lisäksi superliiga voisi nähdä päivänvalon jo niinkin aikaisin kuin syksyllä 2022.

Englannista mukana olisi viisi seuraa: ainakin Liverpool ja Manchester United sekä kolme muuta seuraa nelikosta Arsenal, Chelsea, Manchester City ja Tottenham.

Espanjan jättiseuran Real Madridin puheenjohtajan Florentino Pérezin kerrotaan olevan yksi hankkeen primus motoreista yhdessä Manchester Unitedin ja Liverpoolin seurajohtojen kanssa.

Pérezin on kerrottu keskustelleen Euroopan seurajoukkuejalkapalloilun mullistamisesta aiemmin Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon kanssa.

Skyn mukaan pitkälle tehdyistä suunnitelmista huolimatta on mahdollista, että superliigahanke kaatuu vielä ennen aikojaan. Hankkeen onnistumisen kannalta tärkeäksi muodostuu Uefan rooli.

Jos Euroopan jalkapalloliitto ei ole mukana suunnitelmissa, eikä hyväksy niitä, odotettavissa on kiivasta vääntöä ja oikeustoimia sen, superliigan perustajaseurojen ja kansainvälisen liiton Fifan välillä. Sky Newsin tiedossa ei ole, miten Uefa tällä hetkellä suhtautuu edellä mainittuihin suunnitelmiin.

Uefan hallinnoiman ja jälleen tänään käynnistyvän Mestarien liigan nykyinen formaatti on lukittu sopimuksilla vuoteen 2024.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja