Skandaalikuvat levisivät julkisuuteen – Novak Djokovicin isä poseerasi Vladimir Putinin kannattajien kanssa: "Eläköön Venäjän kansalaiset!"

Katso videolta: Novak Djokovic pudotti Australian avointen puolivälierässä Andrei Rublevin.

Tenniksen Australian avoimissa koettiin keskiviikkona hämmentäviä hetkiä, kun välieriin turnauksessa edenneen Novak Djokovicin isä Srdjan Djokovic poseerasi Vladimir Putinin kannattajien kanssa ja ylisti heitä.

Serbian Novak Djokovic voitti keskiviikon puolivälierässä Venäjän Andrei Rublevin. Katsomossa nähtiin useita venäjämielisiä kannattajia, joista yhdellä oli päällään musta Z-kirjaimella varustettu paita. Z-kirjain on toiminut Venäjän sotasymbolina maan hyökättyä Ukrainaan. Djokovic antoi seurueelle ottelun jälkeen nimikirjoituksia.

Alueelta oli aiemmin poistettu neljä Vladimir Putinin kannattajaa, jotka olivat huutaneet stadionin rappusilla venäjämielisiä sekä Putinia tukevia iskulauseita. Vanhempi Djokovic tapasi ryhmän ennen kuin heidät poistettiin alueelta. Hän otti porukan kanssa yhteiskuvia ja heilutti Putinin naamalla varustettua lippua.

– Eläköön Venäjän kansalaiset! Djokovic sanoi The Guardianin mukaan.

Djokovicin seurassa olevalla miehellä oli päällään moottoripyöräjengi Yön susien paita ja hän aloitti videoviestin lähettämällä terveiset jengin puheenjohtajalle Aleksandr Zaldostanoville, jota pidetään Putinin hyvänä ystävänä.

Aussie Cossack -Youtube-kanavaa pyörittävä Simeon Boikov oli pyytänyt ennen Djokovicin ja Rublevin välistä ottelua, että paikalle saapuisi mahdollisimman monta Putinin kannattajaa iskemään takaisin Tennis Australialle.

Järjestö oli aiemmin kieltänyt Venäjän liput, kun kannattajat olivat tulleet lippujen kanssa ukrainalaisen Kateryna Baindlin ja venäläisen Kamilla Rakhimovan väliseen otteluun. 

Boikov on etsintäkuulutettu 76-vuotiaan miehen pahoinpitelystä. Tapaus sattui Sydneyssä järjestetyssä mielenosoituksessa, jossa osoitettiin tukea Ukrainalle. Boikov piileksii paraikaa Venäjän suurlähetystössä.

Katso alta Srdjan Djokovicin poseeraus kannattajien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat