Venäjän sotasymboli ilmestyi huipputurnaukseen – Novak Djokovicilta hämmentävä teko

2:54
Katso videolta: Novak Djokovic pudotti Venäjän Andrei Rublevin ja eteni Australian avointen välieriin.

Tenniksen Australian avointen puolivälierissä Andrei Rublevin ja Novak Djokovicin välillä nähtiin hämmentävä tilanne, kun katsomossa oli venäjämyönteisiä kannattajia ja heillä oli esillä Venäjää tukevia symboleita ja lippuja.

Djokovic voitti ottelun ja eteni välierään, jossa hän kohtaa Tommy Paulin. Puolivälieräottelu sai erityisen käänteen, kun katsomossa ollut kannattaja taltioitui kuviin mustassa paidassa, jossa oli Z-symboli. Siitä on tullut Venäjän sotasymboli maan hyökättyä Ukrainaan.

Kaksi vuotta sitten uransa lopettanut ukrainalaishuippu Aleksandr Dolgopolov vaati Twitterissä, että kannattaja saa elinikäisen kiellon otteluihin. Järjestyksenvalvoja kävi jututtamassa Z-paitaista miestä, joka laittoi tämän jälkeen hupparin ylleen. Djokovic jakoi ottelun jälkeen ryhmälle nimikirjoituksia.

Myös stadionin ulkopuolella oli levotonta. Useat fanit heiluttelivat Venäjää tukevia lippuja, joista yhdessä oli Vladimir Putinin kasvot. Kyseiset kannattajat oli Tennis Australian mukaan poistettu katsomosta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Neljä ihmistä joutui poistumaan areenalta, koska heillä oli kiellettyjä lippuja ja symboleita. He myös uhkailivat järjestyksenvalvojia, Tennis Australia kertoi tiedotteessaan.

Australian turnauksessa on jaettu turvallisuushenkilöstölle ohjeet, mitä symboleita ja lippuja saa olla mukana katsomossa. Kiellettyjä ovat Venäjän ja Valko-Venäjän liput sekä Venäjän sotasymboli Z. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja