Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sitruuna-marenkipiirakka

Julkaistu 31.05.2005 06:00(Päivitetty 31.05.2005 12:48)

Taikina:

Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakkaRuokala
  • 80 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kiisseli:

  • 3 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 iso sitruuna

Marenki:

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl mantelilastuja

Valmista ensin kiisseli. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset sekä maizena ja kuumenna seosta kunnes kiisseli kypsyy ja paksuuntuu. Lisää lopuksi sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Jäähdytä.

Vaahdota pohjataikinaa varten voi sekä sokeri ja lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada jäähtynyt kiisseli pohjan taikinalle ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset sekä sokeri kovaksi vaahdoksi ja lusikoi marenki piirakan päälle. Jatka piirakan paistamista vielä noin 10 minuuttia tai niin, että marenki saa kauniin kullan ruskean värin.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."