Sitruuna-marenkipiirakka

Taikina:

  • 80 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kiisseli:

  • 3 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 iso sitruuna

Marenki:

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl mantelilastuja

Valmista ensin kiisseli. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset sekä maizena ja kuumenna seosta kunnes kiisseli kypsyy ja paksuuntuu. Lisää lopuksi sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Jäähdytä.

Vaahdota pohjataikinaa varten voi sekä sokeri ja lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada jäähtynyt kiisseli pohjan taikinalle ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset sekä sokeri kovaksi vaahdoksi ja lusikoi marenki piirakan päälle. Jatka piirakan paistamista vielä noin 10 minuuttia tai niin, että marenki saa kauniin kullan ruskean värin.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat