Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Sitruuna-marenkipiirakka

Julkaistu 31.05.2005 06:00(Päivitetty 31.05.2005 12:48)

Taikina:

Sitruuna-marenkipiirakkaSitruuna-marenkipiirakkaRuokala

  • 80 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kiisseli:

  • 3 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 iso sitruuna

Marenki:

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl mantelilastuja

Valmista ensin kiisseli. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset sekä maizena ja kuumenna seosta kunnes kiisseli kypsyy ja paksuuntuu. Lisää lopuksi sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Jäähdytä.

Vaahdota pohjataikinaa varten voi sekä sokeri ja lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada jäähtynyt kiisseli pohjan taikinalle ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset sekä sokeri kovaksi vaahdoksi ja lusikoi marenki piirakan päälle. Jatka piirakan paistamista vielä noin 10 minuuttia tai niin, että marenki saa kauniin kullan ruskean värin.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Vogue listasi vuoden 2025 parhaat pukeutujat – tätä nimeä tuskin odotit näkeväsi listallaPikamuotijätti Shein saa jatkaa nettikauppaansa Ranskassa – taustalla seksinukkeskandaaliIhanan mehevää! Kreetta Ahosen grillattu kinkku hurmaa – katso ohje, joka ei ole hätäisilleEpäilyttävä viesti Vintediltä? Tästä voi olla kyseOletko hoksannut tehdä näin joululaatikoille? "Tosi helppo tapa"Ennen kuin lähdet autolla joulunviettoon, tarkista nämä asiat – "Tee se heti"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:57
    Paavi

    Vogue listasi vuoden 2025 parhaat pukeutujat – tätä nimeä tuskin odotit näkeväsi listalla

  • 18:45
    Pikamuoti

    Pikamuotijätti Shein saa jatkaa nettikauppaansa Ranskassa – taustalla seksinukkeskandaali

  • 16:44
    Jouluruoka

    Ihanan mehevää! Kreetta Ahosen grillattu kinkku hurmaa – katso ohje, joka ei ole hätäisille

  • 14:08
    Verkkohuijaukset

    Epäilyttävä viesti Vintediltä? Tästä voi olla kyse

  • 11:56
    Jouluruoka

    Oletko hoksannut tehdä näin joululaatikoille? "Tosi helppo tapa"