Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sitruuna-marenkipiirakka

Julkaistu 31.05.2005 06:00(Päivitetty 31.05.2005 12:48)

Taikina:

Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakkaRuokala
  • 80 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kiisseli:

  • 3 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 iso sitruuna

Marenki:

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl mantelilastuja

Valmista ensin kiisseli. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset sekä maizena ja kuumenna seosta kunnes kiisseli kypsyy ja paksuuntuu. Lisää lopuksi sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Jäähdytä.

Vaahdota pohjataikinaa varten voi sekä sokeri ja lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada jäähtynyt kiisseli pohjan taikinalle ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset sekä sokeri kovaksi vaahdoksi ja lusikoi marenki piirakan päälle. Jatka piirakan paistamista vielä noin 10 minuuttia tai niin, että marenki saa kauniin kullan ruskean värin.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Samsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelinSuora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissaParhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:16
    Puhelimet

    Samsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelin

  • 18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • 18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • 14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan