Sisusta räsymatoilla – katso inspiroivat tuunausvinkit

Nyt on viimeistään aika kaivaa taas trendikkäät matot mummon vintiltä tai kesämökiltä takaisin käyttöön.

Räsymattoja näkee sisustuksessa yhä enemmän. Iloiset värit sopivat erityisen hyvin piristämään kevätkotia. Monelta löytyy varmasti kotoaan isovanhemmilta tai vanhemmilta perittyjä itse kudottuja mattoja.

Sellaisenaan räsymatto tuo muuten moderniin kotiin ihastuttavaa lämpöä ja perinteikkyyttä. Räsymatot taipuvat kuitenkin myös moneen helppoon tuunausprojektiin, joilla matot saavat kokonaan uuden elämän.

Vanhat matot eivät ainakaan pahemmin enää haalistu väreistään ja kestävät todistetusti vuosikymmeniä kauniina. Ompele matoista esimerkiksi istuintyynyjä, käytä kapeaa mattoa kaitaliinana tai levitä matto sohvan päälle.

Vinkki 1: Ompele hauskat istuintyynyt

Erikokoisilla matoilla saa hauskoja tyynyjä, joiden ompeluun tarvitaan vain vahvaa lankaa tai matonkudetta sekä neulan. Taita sopivan kokoinen matto kaksin kerroin ja ompele kaksi sivua kiinni. Täytä vanhoilla täkeillä, tyynyillä tai vilteillä ja ompele viimeinen sauma kiinni.

Isoimmat tyynyt käyvät lattiatyynyistä ja pienemmät koristavat taas esimerkiksi terassikalusteita.

Vinkki 2: Luo persoonallinen kattaus

Ohuet ja kapeat räsymatot voi asettaa ruokapöydän päälle kaitaliinoiksi. Erivärisillä matoilla saa myös erilaisia tyylejä. Kokeile värikkäitä mattoja lastenkutsuilla tai perinteikkäitä hillittyjä kuoseja sunnuntailounaalla.

Vinkki 3: Suojaa sohva matolla

Kuluneen sohvakankaan saa piiloon räsymaton alle. Matto tuo myös kotoista tunnelmaa ja väriä olohuoneeseen. Jos mummolatyyli viehättää, parita räsymatto keinutuolin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat