Mainos

Sisusta parempi olo merkityksellisillä väreillä

Sisustus heijastaa usein asunnon omistajan persoonaa, tai ainakin lempiväriä. Mitä eri värit merkitsevät, ja voisiko niillä todella vaikuttaa asunnon fiilikseen?

Sininen rauhoittaa, keltainen piristää? Asunnon värimaailmalla on suuri merkitys kodin kokonaisolemukseen ja siihen, millaiseksi tunnet olosi olkkarin sohvalla maatessasi.

Housebeautiful.com kertoo, mitä eri värit merkitsevät, ja miten ne vaikuttavat sinuun.

Oranssi – Luovuus

Oranssin sanotaan laajentavan ajatusmaailmaa. Se vähentää itsetietoisuutta, ja voit ilmaista itseäsi rohkeasti. Käytä oranssia, kun haluat tuntea olosi nuoreksi. Oranssi on naurun ja juhlan väri. Tee oranssista kodin väriläiskä: hanki oranssi tyyny, hiirimatto tai mukisarja.

Keltainen – Keskittyminen

Keltainen lisää keskittymiskykyä, ja sen uskotaan myös lisävään älykkyyttä ja älyllisiä voimia. Keltainen pitää keskustelua yllä ja selkeyttää tunteita. Tuo keskittyminen työpaikalle: keltainen muki, tarralaput tai kynät ovat helppoja tapoja käyttää tätä väriä.

Sekä oranssi että keltainen lisäävät elinvoimaa: ne karkottavat pimeyden ja antavat asioiden valoisan puolen näkyä. Hanki valikoima erilaisia keltaisia ja oransseja pyyhkeitä, astioita tai tyynyjä, ja tunnet kirkkaiden värien elinvoiman.

Violetti – Henkisyys

Vaalea violetti on henkisyyden väri. Violetti antaa tunnetason asioihin uutta näkökulmaa, ja auttaa nousemaan korkeammalle tasolle. Reiki -energiahoidoissa käytettävän energian on usein kerrottu olevan violettia. Käytä violettia, kun haluat lisätä myötätuntoisuutta ja ihmisystävällisyyttä. Violetti huopa tai joogamatto tuo värin arkeen.

Tummansininen – Järjestys

Tumma sininen puhdistaa ajatuksesi, jotta pystyt näkemään tärkeät asiat selvästi. Sininen auttaa hahmottamaan kokonaisuuksia ja yhdistämään pienet asiat isoihin. Käytä siis tummansinistä asua, kun haluat tehdä päätöksiä.

Vaaleansininen – Rauha

Sinisen sanotaan rauhoittavan oloa, ja vaaleansininen onnistuukin tässä tehtävässä. Väri poistaa kireyttä ja edistää rauhallisuutta. Ympäröi itsesi vaaleansinisellä, ja aggressiiviset olotilat ja ristiriidat helpottavat. Maalaa esimerkiksi katto vaalealla sinisellä – taivas kotonasi!

Vihreä – Vauraus ja parantuminen

Vihreä on luonnon pääväri, ja se vastaa elämän rikkautta. Vihreä on uuden alun ja kasvun väri, joka kannustaa sinua arvostamaan lahjojasi ja käyttämään niitä hyväksesi.

Tällä värillä uskotaan myös olevan parantavia ominaisuuksia: se rauhoittaa kehoa ja lisää tasapainoa. Käytä vihreää lisäämään kokonaisvaltaista hyvinvointia ja nuorekkuutta. Hennolla vihreällä voi maalata koko ulko-oven, ja lisää vehreyttä kotiin tuovat tietenkin viherkasvit.

Turkoosi – Lepo

Turkoosi lisää luottamusta, ja auttaa rentoutumaan. Käytä sinivihreää makuuhuoneen sisustuksessa, jos sinulla on nukahtamisvaikeuksia, tai et saa mieltäsi rauhoittumaan. Käytä väriä lakanoissa tai hanki turkoosi matto. Voit myös maalata koko lattian sinivihreällä.

Kirkas punainen – Energia

Kirkas punainen vahvistaa ja stimuloi sinua. Se lisää rohkeutta ja pelottomuutta. Käytä punaista lisäämään itsevarmuutta, mutta muista itsehillintä: liika punaisen käyttö voi johtaa ylivirittyneisyyteen tai ärtymykseen. Pieni määrä punaista riittää: kokeile kirkasta sävyä valokuvakehyksissä tai karkkikulhoissa, neuvoo housebeautiful.com.

Vaaleanpunainen – Rakkaus

Vaaleanpunainen avaa sydämen, ja se on hellä ja rauhoittava väri. Vaaleanpunainen lisää lempeyttä ja lohduttaa tunteikkaina hetkinä. Sisusta vaaleanpunaisella, kun haluat vahvistaa kykyäsi kuunnella ja ymmärtää.

Tummanpunainen – Aistillisuus

Tumma punainen lisää intohimoa ja herättää uinuvan libidon. Käytä tummanpunaista, kun haluat päästä estoistasi ja ilmaista itseäsi. Tumma punainen kehottaa elämään täysillä ja rakastamaan omaa itseään. Hemmottele itseäsi tummanpunaisessa nojatuolissa.

MTV3

Lähde: Housebeautiful.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.