Sisusta koti keväiseksi edullisesti – lue ihanat ideat!

Sisustamisen ei tarvitse aina olla kallista. Pienillä muutoksilla ja mielikuvitusta käyttämällä voit saada kodissasi aikaan ihmeitä. Näillä vinkeillä sisustat kotiasi edullisesti mutta tehokkaasti.

Kotiin voi kehitellä uutta ilmettä myös edullisesti. Tuo huoneisiin kevään tuntua, vaikka ulkona puakkuukin vielä pakkanen!

Viinipullot kynttilänjalkoina a la Moulin Rouge

Seuraavan kerran suunnatessasi viiniostoksille, valitse viinipullo joka miellyttää silmääsi ja sopii sisustukseesi. Käytä viinipulloa kynttilänjalkana johon steariini saa valua tuomaan boheemia ilmettä. Voit myös kerätä viinipulloja kotiisi useampia ja asettaa ne riviin esimerkiksi hyllyn päälle. Asettele pulloihin keväisen raikkaan värisiä kynttilöitä tuomaan väriä huoneeseen. Hyviä värejä kynttilöille ovat pinkki, vaaleanvihreä ja vaaleankeltainen.

Puiset tikkaat

Etsi puutarhavajastasi tai kirpputorilta puiset tikkaat. Maalaa ne mieleiselläsi värillä ja aseta nojaamaan seinää varten esimerkiksi makuuhuoneeseen. Aseta tikkaiden askelkapuloille roikkumaan kaulakoruja, vaatteita, huiveja ja laukkuja.

Simpukat, kivet ja oksat

Luonnollinen ja ekologinen sisustaminen on nyt myös trendikästä. Kävelyllä metsässä käydessäsi etsi ympäristöstä muotovalioita pikkukiviä ja oksia. Ulkomailla pidä silmäsi auki rannalla simpukoiden varalta. Kauniinmuotoisilla kivillä, oksilla ja simpukoilla saat eleetöntä ja luonnollista ilmettä asuntoosi. Asettele oksia, kiviä ja simpukoita esille esimerkiksi lasisiin vaaseihin, maljakoihin ja purnukoihin tai tarjoilulautasille.

Puiset hedelmäkorit ja limukorit

Puisiin koreihin saat mainiosti kätkettyä ylimääräiset pikkutavarat, lehdet, dvd-levyt ja asusteet kuten pipot ja hanskat. Puiset korit tuovat myös vanhan ajan patinaa sisustukseesi.

Vanhanaikaiset matkalaukut

Etsi kirpputorilta käsiisi vanhanaikaisia nahkamatkalaukkuja. Niihin saat ovelasti kätkettyä turhat asunnossasi lojuvat tavarat, lisäksi matkalaukut ovat hauska ja ainutlaatuinen sisustuselementti.

Vinyylit

Kirpputoreilta ja divareista saat ostettua edullisesti vanhoja vinyylilevyjä. Kuuntelemisen lisäksi vinyylejä voi käyttää myös tuomaan ilmettä asuntoon. Voit käyttää levyjä ruokapöydän tabletteina. Mikäli et halua käyttää levyjä tabletteina, valitse vinyylejä joiden kannet sopivat visuaalisesti sisustukseesi ja päällystä ne päällystysmuovilla kestäväksi. Näin voit käyttää kansiakin ruokapöydän tabletteina ja saat taatusti omaperäisen ja tyylikkään retroilmeen keittiöösi.

Nojatuoli kruunaa olohuoneen

Jokaisen olohuoneen kruunaa mukava ja näyttävä nojatuoli johon on mukava käpertyä istumaan.

Mikäli sinulla ei ole vielä nojatuolia, kokeile etsiä sitä kierrätyskeskuksesta tai kirpputorilta. Vanhaa nojatuolia voit myös uudistaa kätevästi peittämällä sen pirteän värisellä viltillä, lakanalla tai huovalla. Asettele myös nojatuolin selkänojalle vilttejä tuomaan kotiisi kodikasta ja kutsuvaa tunnelmaa.

Mustavalkoiset postikortit

Tee ainutlaatuinen taideteos asuntoosi asettelemalla mustavalkoisia postikortteja isoon taulun kehykseen. Liimaa kortit sikinsokin tai siististi vieri viereen taulunkehyksen pohjapahville ja aseta sitten kehyksen lasiosa korttien päälle. Tauluista ei aina tarvitse maksaa maltaita. Näin pääset suunnittelemaan taulun myös juuri oman makusi mukaan. Sitä paitsi mustavalkoiset postikortit ovat vuodesta toiseen tyylikkäitä ja sopivat kaiken värisiin sisustuksiin.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja